A mi Józsefvárosunk

Felmerült az igény [60.]

 "A fővárosi polgárok részéről."

2020. november 21. - Amijo

Az archívumnak: Környezetvédelmi aggályok nélkül
építik be a Normafát
 

Nos, én egy olyan fővárosi polgár vagyok, aki nem szeretné, ha a Normafán "céloknak megfelelő infrastrukturális beruházásokat" "valósítanának meg". (Mellesleg érdekelne, milyen beruházás lehet még. Van, amit csak úgy elkezdenek építeni, aztán lássuk, mi lesz belőle???) Ennek az igénynek egyáltalán nem kell bennem "felmerülnie"; ez állandóan jelen van.

erdo_normafa.jpg

Nem csak azért, mert egy ilyen sícentrum baromi ronda látvány lenne (ez gusztus dolga). Nem is csak azért, mert azt az ötmilliárd forintot (ami az efféle "kalkulációk" szokása szerint valójában kb. 17 lesz) sokkal jobb dolgokra is el lehetnek költeni, pl. a tanárok és az ápolók fizetésére, szakápolók képzésére stb. Kiváltképp nem azért, mert évről évre kevesebb a havas nap, és évente két hétnél többet aligha lehet ott természetes hóval síelni (majd egy újabb beruházással gyártanak műhavat, amit föl lehet ágyúzni jól).

Nem; egész egyszerűen azért, mert sokat kirándultam oda, és szeretnék még a jövőben is. Mert az a hely szép. Most még. Úgy gondolom, erről érdemes lenne fővárosi népsza- vazást tartani. Hadd lássuk, hány igény merült fel!

Fügedi Ubul

P.s.: Bobpálya és kabinos felvonó biztosan nem épül. Az 1971-ben épült, 770 m hosszú sífelvonó 1989-ig működött. Ekkor valakik felgyújtották a felső fordítóházat; a teljes műszaki tartalom megsemmisült. A maradékot leszerelték. Ez meg 2014-ben volt. Úgy tűnik, a kormány most egy tollvonással visszaveszi. Itt van a helye annak a pénznek, ezt akárki láthassa.

***

A Normafa és környéke mindig is erdő volt, nem közpark. Gróf Sigray Pál az 1800-as évek végén a Normafa út vonaláig elkerített birtokhatárát a Mátyás király út vonaláig hozta le, és ezt a Mátyás király út feletti területet adta át Budapestnek. Ekkor jelölték ki a történel- mi sípályákat. A Sigray-birtok 1954-ben megváltásként került az állam tulajdonába. (…) A Harang-völgy keskeny, meredek oldalaival, egyedi mikroklímája révén számos szimbió- zisban élő faj fennmaradását biztosítja. Az itt élő védett növény- és bogárfajok utolsó menedékhelyét vétek lenne elpusztítani. Félelmeivel nincs egyedül. (Bálint Illés / greenfo)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1616294198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása