A mi Józsefvárosunk

Vigyázó szemetek Varsóra vessétek! [53.]

2020. október 30. - Amijo

Feketébe öltözött kopaszok kövekkel és botokkal támadtak
az abortuszjogok korlátozása ellen tüntetőkre Wroclawban. (via 444.hu

Amióta a két ország vezetői megegyeztek, hogy kölcsönösen megvétóznak az EU-ban minden, a másik ellen indított eljárást, hasonló pályákon haladunk — itt kerülöm a „fejlődés” szót és származékait. Némely szempontokból egyikünk jutott messzebb, más ügyekben a másik. Tanulunk is egymástól. Ha valamelyikünknél új elem tűnik fel a rendszerben, valószínű, hogy hamarosan a másik is bevezeti.

tuntet_lengyel.jpg

Ajánlom gondos tanulmányozásra a rendőrség nyilatkozatát: azért nem állítottak elő egy garázdát se, mert az „áldozatoktól nem érkezett feljelentés”. Kijelöli az irányt: akit agyonvernek, az már biztosan nem jelent fel senkit...

„Futballhuligánok” márpedig nincsenek. Nácik vannak. Nyilasok. A „futballhuligán” kifejezést azok a sportriporterek találták fel, akik el akarták kenni a csoportos garázdaságot és a vandál pusztítást, mert fontosabbnak tartották, hogy a csőcselék (trágárságaival és mocskolódásával) „fantasztikus hangulatot varázsol” a pályákra. Aztán már csak meg kellett szervezni őket.

Lesz még ebben az országban az Új Magyar Gárda, a Betyársereg meg a többi „hasznos missziót betöltő kulturális, hagyományőrző egyesület”. Amint tudjuk, az ilyeneknek jár állami támogatás — nem úgy, mint a „külföldről támogatott, álcivil Soros-brigádoknak”.

„Polak, Węgier, dwa bratanki...” A nőket viszonylag könnyű verni; ezzel begyakorolhatják magukat. Utána áttérhetnek a nyugdíjas szervezetekre, és további értékes tapasztalato- kat halmozhatnak fel.

Komolyan megijedtem. Úgy érzem, nagy szarban vagyunk.

Fügedi Ubul

P.s.: A katonai rendőrség bevetésével fenyegeti a lengyel kormány a tüntető nőket. Lengyelország nagyvárosaiban tízezrek tüntettek a kormány és az alkotmánybíróság ellen, az abortusz szinte teljes betiltása miatt. (444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3116265316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása