A mi Józsefvárosunk

Az élet értelme [38.]

2020. szeptember 13. - Amijo

Szili-Darók Ildikó a minap az alábbi meseszép történetet osztotta meg az fb-oldalán koronavírusról, tesztelésről és ügyintézésről – minek során az arra kijelölt szervek jól átgondolt házi feladatokkal segítetik elő a karantén és az élet értelmének megértését.

darok2020.jpg

Az egyik kerületi nemzetiségi önkormányzatunk két képviselője 10 napja hazaérkezett anyaországából. Családi okok miatt gyakran kell ingázniuk. A határnál egy tájékoztatót kaptak, mely tartalmazta a szigorú előírásokat, amit be kell tartaniuk a karanténnal kapcsolatban.

Mindkét PCR tesztjük negatív lett. Segítettem az ügyintézésben, hiszen két idősebb hölgyről van szó, akiknek se számítógépes tudása, se számítógépe nincs ahhoz, hogy e-mail útján intézkedhessen. A leletek így az én címemre érkeztek meg tegnap este. Rögvest elkezdtem nyomozni, hogy mi a következő lépés. No, ebbe beletört a bicskám. A 107-en azt a felvilágosítást kaptam, hogy maradjanak otthon, amikor majd legközelebb jönnek ellenőrizni a rendőrök, hogy betartják-e a karantént, mutassák meg a két negatív eredményt.

Naivan gondoltam, segítek és reggel telefonálok a rendőrségre, hogy ne kelljen kimenniük, elküldöm a leleteket digitálisan. Ez 3 órája volt. Azóta folyamatos telefonok, kérdezősködés, magyarázás, kérem, várjon a kezelő jelentkezésére mondat fél óráig történő hallgatása után sikerült megtudnom a teendőket!

Most, hogy ott a két negatív lelet, be kell fizetni 3.000.- Ft illetéket, és egy kérelmet kell írni az illetékes népegészségügyi osztálynak, mellékelve a befizetést igazoló bizonylatot és a két negatív leletet, majd várni az ügyintézést, hogy feloldják a karantént. Mindezt úgy, hogy nem hagyhatják el a lakást.

Természetesen csak hétfőn lehet továbblépni, hiszen hétvégén a népegészségügy nem dolgozik. Szerencsére alapvégzettségem szociális munkás, így nem adtam fel a 4 órás ügyintézést. Hétfőn folytatom!

Tényleg szép történet, csak kicsit szomorú a közepe. De remélhetőleg még életünkben meglátjuk, hogy mi is lesz a vége.

További kellemes estét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7216200272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása