A mi Józsefvárosunk

Kreatív jogalkotás [37.]

2020. szeptember 10. - Amijo

Ezt a jelszót a leendő Magyarbasi még 1998-ban, első kormányának megalakulása előtt hirdette meg, és fő értelme akkor még a kétharmados törvények megkerülése volt. De egyes jelek már utaltak arra, hogy felhasználási területeit bővíteni fogják.

Így például a munkanélküliek számának csökkentésére — választási programjában ez még "Esély a munkához" címen szerepelt — azt találta ki, hogy 9-ről 6 hónapra szállította le a munkanélküli státusz (és vele a segély) idejét. (Majd büszkén hirdette, hogy mennyi- vel csökkentették a munkanélküliséget.)

ovoda1.jpg

Mára a módszer fő alkalmazási területévé az okozott kártételek elfedése vált. Ennek szép példájaként a munkanélküli státusz már csak 3 hónapos. Ez meg itt a legújabb példa:

 Törvénytelen állapotot okozott az óvodapedagógusok hiánya, de aztán megoldották: rendeletet hoztak, hogy ne kelljen annyi. Pedig vannak gyerekek, akiknek szükségük lenne egyéni fejlesztésre, amit két óvodapedagógussal a délutáni órákban kaphatnának meg. (via 444.hu

Fügedi Ubul

***

Emlékeztető: A Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvánnyal és a Partners Hungary Alapítvánnyal együtt Józsefvárosi Önkormányzata pályázott — és összesen 267 ezer eurót, több mint 90 millió forintot nyert az Európai Bizottságtól óvodafejlesztési célokra. Ez például fejlesztőjátékok beszerzését, továbbképzéseket, konfliktuskezelési támogatást, egyéni és csoportos fejlesztést, óvodapszichológus alkalmazását teszi lehetővé. (Lásd.: Miért fáj a Fidesznek)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9816197092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása