A mi Józsefvárosunk

Pont került a végére [10.]

2020. június 19. - Amijo

A Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) is megállapította, hogy Józsefváros polgármestere és kampánycsapata nem követett el választási csalást. A vizsgálat lezárultáról Pikó András számolt be Facebook-oldalán.

piko2020-3.jpg

Csak röviden az előzményekről: még tavaly szeptember elején a kerületi választási iroda feljelentést tett választási csalás gyanújával Pikóék ellen, miután az akkor még ellenzéki jelöltet a közismerten elfogulatlan Magyar Nemzet egy fotó alapján választási csalással, jogtalan adatgyűjtéssel vádolta meg. Ugyanaznap délután Kocsis Máté, a kerület exe erre a cikkre hivatkozva visszalépésre szólította fel Pikó Andrást és az összes ellenzéki jelöltet, merthogy szerinte „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készülnek a válasz- tásra”. (Meg is volt annak a sajátos bája, ahogy a Kubatov-listákból kinőtt Kocsis toporzékolva vádolta az ellenzéket csalással, tiltott adatgyűjtéssel és Illegális adatbázis-építéssel…)

És bár szeptember közepén a Fővárosi Választási Bizottság egyhangúan megállapította, hogy a nyolcadik kerületi választási iroda csupán két, feltételezéseken alapuló újságcikk miatt még nem mondhatta volna ki, hogy jogsértést követett el Pikó stábja, a rendőrség házkutatást tartott Pikó kampányirodájánál; a szerv házkutatott, kihallgatott, lefoglalt. Aztán: semmi. Így a Budapesti Rendőrfőkapitányság októberben (másfél héttel az önk. választás előtt) bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.

Azonban még itt sem volt vége, mert a jegyző (az akkori) vezette Helyi Választási Iroda nem nyugodott, és kérvényezték a rendőrségi vizsgálat folytatását, mert szerintük nem kellő körültekintéssel vizsgálódtak. Novemberben aztán a hatóságok ezt is elutasították. Most maga a NAIH is hasonló indokkal szüntette meg a nyomozást, ezzel végérvényesen pont került az ügy végére.

Számunkra ez a történet rengeteg emberi fájdalmat okozott, és higgyék el, senkinek sem kívánom, hogy ilyen rágalomhadjáraton kelljen keresztülmennie. (…) A hatalom félelmet akart kelteni bennünk és mindenkiben, aki politizálásra adná a fejét. Ennek éppen az ellenkezőjét érték el: nekünk és támogatóinknak erőt és bátorságot adott mindaz, ami történt. (via Pikó András)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6515903390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása