A mi Józsefvárosunk

991. Árnyalatnyi különbség

2020. április 26. - Amijo

Egyik korábbi, Van, ahol jól csinálják című posztunk szerzőjét több kritika is érte. A felháborodók kikérték maguknak, hogy Magyarországot más országhoz, pl. Izlandhoz hasonlította, elvégre Magyarországtól minden ország különbözik. Arról nem is beszélve, hogy Izlandnak alig 350 ezer lakosa van, könnyű nekik jól csinálni. Nos, akkor itt van most egy másik példa, ahol jól csinálják – Finnországból. (Meg.: a lakosság száma 5 501 043 fő).

finn_info1.jpg

Két napja kormányinfót tartottak északi rokonaink is: 7-12 éves gyermekek kérdezhették a kormány tagjait. Finnország budapesti nagykövetségének  fb-oldala szerint a korona- vírus okozta helyzetről Sanna Marin miniszterelnök, Li Andersson oktatási miniszter, és Hanna Kosonen tudományos- és kulturális miniszter tájékoztatta a gyermekeket. Akik többek közt arról érdeklődtek, hogy mikor mehetnek újra iskolába, mi lesz az évzáróval, milyen a vírushelyzet Finnországban, és hogy mit lehet majd csinálni a nyári szünetben.

A politikusok meg válaszoltak. Érthetően, egyszerűen, nem lekezelően – és persze a gye- rekek élőben, online, egy az egyben tehették fel a kérdéseiket az internet segítségével. És nem Müller C., vagy Kovács Z.  – és nem is valami különös, érthetetlen nyelven beszélő rendőr – válaszolt nekik, hanem Finnország három élvonalbeli politikusa.

Persze meglehet, hogy olcsó politikai kampányfogásról van szó, a tájékoztatás ugyanis nem szól arról, hogyan választották ki a kérdezőket. Így meglehet, hogy megbízható pártkáderek gondosan betanított gyermekeit használták biodíszletnek a finn kormány propagandafogásához. (MagyarHang)

Csak hogy tudjuk, kikről is van szó, kik válaszoltak a gyerekeknek:

  • Sanna Marin – 35 éves közgazdász, szociáldemokrata párti politikus, miniszterelnök 2019-től;
  • Li Sigrid Andersson – 33 éves politikus.  a Baloldali Szövetség tagja;
  • Hanna Kosonen – 44 éves bölcsész, a liberális-konzervatív Centrum Párt tagja.

Ide kívánkozik még, hogy Finnországot 2019 óta balközép koalíció (Szociáldemokrata Párt, Centrum Párt, Zöldek. Baloldali Szövetség és a svéd kisebbség pártja) vezeti, élén Finnország (és talán a világ) legfiatalabb miniszterelnökével – aki közgazdász, családanya és nem focizik. Az meg már nem is meglepő, hogy a kormány 19 tagjából tizenegy nő.

Mert rokonéknál így megy ez; csak épp árnyalatnyi különbséggel.

LaMa

P.s.: Finnország "hibrid" stratégiát akar követni, amely a koronavírus-járvány kordában tartását célozza a vírustesztek számának növelésével, miközben az ország visszatér a normális élethez a szigorítások fokozatos feloldásával. Az országban eddig 4129 fertő- zöttet regisztráltak, akik közül 149-en elhunytak. A Covid-19 betegséggel kórházakban kezelt páciensek jelenlegi száma 199 és egyre csökken.

***

Nem; soha nem mások módszereit kell másolni; ez az írás se erről szól. Hanem arról, hogy meg kell találni a saját helyzetünkhöz megfelelő megoldásokat. De ezek megoldásához nem másodosztályú focisták, nem tábornokok és nem vidéki háziorvosok kellenek. Hanem olyan emberek, akik értenek hozzá és olyan vezetők, akik ezeket a hozzáértő embereket bízzák meg. (via Fügedi Ubul)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2215642822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása