A mi Józsefvárosunk

930. Jogfolytonossági elv

2019. október 23. - Amijo

Tegnap megtörtént a polgármesteri munkakör átadás-átvétele, Sára Botond a szükséges dokumentumokat és a pénzügyi beszámolókat is átadta Pikó Andrásnak, a megválasztott polgármesternek – hír margójára.

id_level1.jpg

Az Idősek Világnapja alkalmából megítélt támogatásról szóló értesítést még a választás előtt megkapta minden, 65. év feletti, józsefvárosi illetőségű polgár 2019. szeptember 24-ei dátummal, dr. Sára Botond, polgármester aláírással. Föltolakvó kérdés – hogy a megítélt támogatás sorsa mi lesz – asszem, nemigen kerülhető meg.

Épp most kért meg egy lakótársam, hogy segítsek neki kitölteni az Idősek Világnapja alkalmából küldött, önkormányzati nyomtatványt, mely 8000 forint egyszeri támogatás kifizetését teszi lehetővé a 65. évüket betöltő, józsefvárosi illetőségű lakosok számára.

Ám a seperc alatt kitöltött nyomtatvány után látom, még nagyon nincs mehetnéke, s igencsak furdalja az oldalát a kérdezhetnék. Ki is böki aztán, hogy "akkor most hogyan lesz ez, Guszti...", s akadozva adja elő aggodalmait az általa (se) épp átláthatónak vélt, mostan- ra kialakult helyzetet illetően.

Magam nem tehettem mást, minthogy közöljem vele: én is elküldtem a saját kérelmemet abban a biztos tudatban, hogy az Új, Demokratikus Vezetés – már csak a jogfolytonossági elv értelmében is – tartja magát a korábban beígért, ilyen jellegű szoc. juttatások kifizeté- séhez. Örülnék és megnyugtatólag hatna, ha ez a vélelmem hivatalosan is megerősítésre találna.

Budaházy Gusztáv

P.s.: A demokratikus oldal következetes, jogkövető magatartása az, ami a legfőbb biztosíték arra, hogy a jogelőd vezetés törvényi előírásokba nem ütköző határozatait végrehajtsa. Nem árt tudni ugyanis, hogy épp a fideszes vezetés volt az, amelyik sorozatosan megszegte a még képviselő-testületileg is jóváhagyott határozatait is, s – személyes meggyőződésem szerint legalábbis – ez a folyamatos ígéretmegszegés volt elsősorban az, amelyik ellenük fordította a választói többséget.

.***

Megjegyzés: A kifizetés teljesítése nem okozhat gondot az új vezetésnek, hiszen az átadás-átvételt követően rendelkezésre kell állnia annak a keretnek, amelyet erre a célra különített el még az előző, fideszes testület. Az viszont vet fel kérdéseket, hogy miért is szükséges ennyi személyes adat megadása egy ilyen egyszeri támogatás megítéléséhez?

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8315255826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása