A mi Józsefvárosunk

922. Álljunk meg egy szóra

2019. szeptember 30. - Amijo

Bérház-einstand: visszavenné a bérlakásokat az Orbán-kormány margójára. 

Mint nyolckerbeli bérlőt, aki "gettónegyedben" lévő Magdolnában lakik, talán nem is zavarna annyira, hogy a belvárosi és várbeli "jobb negyedekben" lévő bérlakásokat a kormány "államosítani" szeretné, és különben is bassza a csőrömet az, amikor egy újság ellenőrizhetetlen, "bennfentes értesülésekre" hivatkozva közöl ilyen nagyon is eleven húsba vágó, sokak életét fennforgatni látszó híreket.

mnp_molnar1.jpg

Csakhogy minden, általam is tapasztalt jel arra utal, hogy az önkormányzatok nemcsak az "úri negyedekben" igyekeznek megszabadulni "erősen ráfizetéses bérlőiktől", hanem itt, a nyolckerben is, s nemcsak a frekventáltabb Palotanegyedben, de a Kelet-Józsefvá- rosi "végeken" is.

Ezt az állításomat erősíti az is, hogy az önkormányzat már itt, a nyolckerben se köt a bér- lővel határozatlan idejű szerződést, s a bérleti jog örökösödés útján való megszerzését is – legalábbis törvényes úton – ellehetetlenítették az utóbbi időben. S az pedig, hogy a Pesti Srácok (ál)Hírportál azzal cáfolja a lap értesülését, hogy az "megrendelésre írja alányaló cikkeit egy-egy ellenzéki csalamádéjelölt megtámogatására", nos, az egyáltalán nem nyugtat meg, sőt...

Budaházy Gusztáv

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7015184242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszorumagdolna 2019.10.01. 23:36:41

Hozzátenném még, hogy a nyolckerbeli önkormányzati bérlakás-rendszer ezer sebből vérző teste _nem _elsősorban_ az 1100 üres lakástól és a leamortizálódott állagától szenved a legjobban, amiről pedig ma minden, valamirevaló képviselőjelölt előadja a maga kis mondókáját.

Nem, a bérlakásrendszer legnagyobb problémája az a kaotikusan kusza és minden létező törvényességnek fittyet hányó s a gyakorlatban tök működésképtelen, bérleményi jogviszony-rendszer, amivel már az előző "leelmúlnyolcévesezett" vezetés se foglalkozott kellő mértékben, s a mai, nyíltan a legprimitívebb rablógazdálkodásra berendezkedett városvezetés pedig kezdettől fogva, magasról tett az egészre.

A mostani, demokratikus ellenzék pedig - amelynek nincs kialakult, koherens koncepciója e tekintetben, s "tarsolyában" a Rév8 levitézlett vezetőinek koncepcióival csak a bizalmatlanságot kelti a sokat szenvedett bérlői rétegtársadalom soraiban - lényegében nem is tudja fölmérni, mekkora fába is vágja a fejszéjét ez ügyben tett ígéreteivel, - melyeknek jóhiszeműségében persze, nincs okunk kételkedni.

Úgy vélem ezért, hogy a háborús viszonyokat mutató önkormányzati bérlői viszonyok tekintetében - melyek egy részében szervezett bűnbandák tartják rettegésben a lakókat - igencsak széleskörű bevonásra lesz szükség, melybe beleértendők azok a karitatív munkát végző szervezetek is, amelyek az MNP programot követően, krízislakások létesítésére kaptak jogosultságot a programirányítóktól és a benne aktívan résztvevő lakosságtól.

A jogellenes lakhatási viszonyok minden létező aspektusát föl kell tárni ugyanis, még akkor is, ha a szegények és kiszolgáltatottak iránti szolidaritás továbbra is vezérmotívuma marad a demokratikus ellenzék programjának. De a kifosztott, megfélemlített házak, melyek biztonságával valójában, mindmáig senki se törődik, nem maradhatnak továbbra is az odatelepített süket- és vakkamerák "védelmére bízva", s mindkét "oldaltól" kiszolgáltatva, sorsukra hagyatva.
süti beállítások módosítása