A mi Józsefvárosunk

881. Ez jókora maflás volt

2019. május 27. - Amijo

Jóestét, bár nem az, nagyon nem az. Hétfő este van, egy nappal vagyunk túl az idei EP-választáson, melyen a Fidesz eggyel több mandátumot szerzett, mint 5 éve. És a végleges adatok ismeretében (itt nézhetők meg az NVI honlapján) lehet azt mondani, hogy ez a mostani eredmény az MSZP-nek csúfos kudarc – mivel azok alapján már nem ők fújják a passzátszelet – de az ellenzéknek siker. Hát, hacsakúgynem.

torta2019.jpg

Mára ugyan az ellenzéki térfél totálisan átalakult – az MSZP és a DK helyet cserélt, a Mo- mentum pedig az LMP helyére lépett – csak épp megint ugyanazt a tortaszeletet osztották fel újra. És osztják fel újra, meg újra.

Mert szép dolog, hogy a két baloldali párt a Momentummal együtt meggyőző fölényben van a fővárosban és itt a kerületben is (adatok szintén az NVI oldalán), csak épp egyetlen egy mandátumot nem vettek el a Fidesztől. Egymást kannibalizálják, egymástól szipkázzák el a szavazókat – miközben a kormánypárt boldogan él, virul és lopkod.

És ezen a nem túl vidám helyzeten úgy látszik a szorgosan hordott piros keretes bohóc- szemüveg sem segít. Sőt. Kurvára ideje lenne valami értelmeset mondani az embereknek, de legfőképp valami értelmeset csinálni a mindenféle himihumi helyett. Szerintem.

a Szerk.

P.s.: Józsefváros különben így szavazott:

  • FIDESZ-KDNP - 41,87%
  • MOMENTUM - 19,83%
  • DK - 16,93%
  • MSZP-PÁRBESZÉD - 7,59%
  • MKKP - 4,8%
  • LMP - 3,31%
  • JOBBIK - 2,86%
  • MI HAZÁNK - 2,45%
  • MUNKÁSPÁRT - 0,37%

***

A "szocialisták" súlyos vereséget szenvedtek, ami csak részben tulajdonítható annak az elképesztő pofátlanságnak, hogy Ujhelyit és Szanyit Jávorba csomagolva akarták letusz- kolni a választóik torkán. Nagyobbik részben pedig annak köszönhető, amit az MSZP az elmúlt évtizedben csinált, illetve nem csinált. (via Konok Péter)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1014864718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása