A mi Józsefvárosunk

840. Egy izgalmas hír

2019. január 25. - Amijo

Húsz, jelenleg rendeltetésszerű használatra alkalmatlan bérlakást hoznak lakható álla- potba, melyek fővárosi tulajdonban vannak, azért, hogy oda tartósan utcán élő hajléktalan emberek költözhessenek – erről döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. Összesen 35 millió forintot költenek a Kőbányai úti lakások felújítására; az európai uniós és állami támogatá- sú program keretében 25 hajléktalan jut lakhatáshoz.

lakhatas2019.jpg

Ezt az izgalmas hírt – mely jelenthet akár áttörést is a józsefvárosi bérlakás-politika kö- zönséges halandó számára átláthatatlan dzsungelében – egy ismerős oldaláról osztottam meg, és számos rejtélyt tartogat a magamfajta beavatatlanok számára.

Mindenekelőtt azt, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat neve egyszer se tűnik föl a cikkben, ahol "húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakásról" van szó, "melynek felújításáról és részben munkaképes, valamennyire stabil jövedelemmel rendelkező, tartósan utcán élő emberek részére biztonságos és hosszabban fenntartható lakhatási lehetőséget biztosíta- nak, valamint lakhatási és foglalkoztatási támogatásokat, munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtanak." (Bocs, de szöveghű idézet.)

Gondolom, nemcsak engem érdekelnének ennek a projektnek a további részletei, melyről nehéz elképzelni, hogy az "Utcáról a bérlakásba a Fővárosban" címen beharangozott, és 25 embert érintő, 100 milliós pályázati támogatással felkarolt projektről, a helyi önkormány- zatnak ne lenne valami mondanivalója.

Budaházy Gusztáv

***

3909 üresen álló önkormányzati lakás van Budapesten - A 24.hu adatigénylése szerint a legtöbb bérlakása, több mint 6 ezer, a XIII. kerületnek van, és ők gazdálkodnak a legjob- ban az ingatlanokkal, az összes lakást hasznosítják. A legrosszabb gazdálkodás pedig a VIII. kerületben van, ahol a 4417 önkormányzati lakásból 889 üresen áll. A józsefvárosi önkormányzat szerint azonban az üres lakások mindössze 25 százaléka hasznosítható, a többi rossz műszaki állapotban van.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2414588490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2019.01.27. 22:35:28

A "rossz műszaki állapotban van" jelentése az, hogy "nem csináltuk meg, mert szarunk bele". Bocs, de évekig éltem abból, hogy politikusok mondatait fordítottam magyarra, sz'al ez nálam kvázi automatikus.
süti beállítások módosítása