A mi Józsefvárosunk

827. Nem mehetel be

2018. december 18. - Amijo

Örkény félperces 2018-ból: - Biztonsági úr, országgyűlési képviselő vagyok.
Szeretnék bemenni az MTVA épületébe. - Nem mehetel be. - Miért nem? - Montam már. (Földes Péter) 

“Több parlamenti képviselő is belépett az MTVA épületébe” – tájékoztatta nagynehezen a köztévé minap a közt. Arról azonban elfelejtettek említést tenni, hogy miképpen “lépett ki” Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Hogy hétfőn reggel kidobták az ellenzéki képviselőket a magyar közszolgálatinak nevezett tévé székházából. Földes Péter meg pontosan és szépen összefoglalta a történet lényegét, miszerint nem, nem a rendőrök intézkedtek, hanem egy magánőrség. (Ezt az öt pontot akarták a képviselők beolvastatni a köztévében.)

mtva_tuntet2018b.jpg

Fotó: Gergely Előd Gellért

Hogy egyértelmű legyen: A vagyonőrök nem hivatalos személyek, egy magáncég alkalmazottai. Az országgyűlési képviselő viszont hivatalos személy. A Btk. 310. § szerint aki hivatalos vagy külföldi hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályoz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el – mindhárom minősítő körülmény fennáll. (Korózs Lajos)

Igen, az a rendőrség bámészkodott tétlenül rácsodálkozva az eseményekre, amely a napok óta zajló tüntetések során bőszen keménykedik. Amely egyfolytában arról magyaráz, hogy nekik a parlament és a képviselők biztonságát kell szavatolniuk. De most valahogy úgy látszik, ez csak a fideszes képviselőkre és a kormányra vonatkozik, az ellenzéki képvise- lőkre nem. Őket nyugodtan, rendőrségi rácsodálkozás mellett verhetik egy magáncég bér verőemberei. Mindez tökéletes látlelet a Fidesz Magyarországának működéséről.

P.s.: Ahogy a HÉV-megállótól a Kunigunda utcába igyekeztem, a nemzeti konzultációt hirdető óriásplakátok vigyorogtak rám: "Döntsünk közösen!" Persze, fiúk. Ahogy szoktuk. (via Lendvai Ildikó)

***

A jelek szerint a III. kerületi önkormányzat jegyzője a maga részéről eldöntötte azt a vitát, hogy mire van joga egy parlamenti képviselőnek és mire nincs. Az önkormányzati jegyző hozott egy döntést az MTVA által kezdeményezett birtokvédelmi eljárásban, amiben arra szólította fel Kunhalmi Ágnest és képviselőtársait, hogy hagyják el az épületet. A rendőrök azt is közölték velük, hogy intézkedni fognak, ha a felszólításnak nem tesznek eleget. A képviselőknek ugyanakkor eszük ágában sincs elhagyni az épületet. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7314498912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása