A mi Józsefvárosunk

809. Orángután-alternatíva

2018. október 25. - Amijo

A nap mai hírcsokra: A kormány nem akar megegyezni, a CEU vezetésének meg kezd elfogyni a türelme. A CEU egy hónapot adott, hogy aláírják a szerződést, különben jövő év szeptember 19-től minden programját Bécsben kezdi meg az egyetem. A kormányszóvivő szerint a CEU csak trükközik. Az amerikai nagykövet szerint még mindig lehet megoldást találni. Egy ifjú barátunk bejegyzése mindehhez a fészbukról (melynek minden szavával egyetértünk, beleértve a névmásokat, névelőket, névutókat, kötőszavakat, stb...):

orangutan.jpg

Pont ma, amikor a CEU úgy tűnik végképp rádöbbent, hogy baromira nem akarja ám itten a hatalom, hogy Pesten maradjon, ha cigánykereket hány, akkor se, úgyhogy kár vitatkozni. (Volt pofája valamelyik pribéknek leírni, hogy a CEU megzsarolta a kormányt. Gondolom arra gondolt, hogy Bécsben se az lesz kiírva a bejárat fölé, hogy Viktorka szép és okos. Ezt a kibaszott óvodát!)

Szóval pom’ma, amikor sikerült beverni még egy szöget ennek a szerencsétlen országnak a koporsójába (amibe a következő 20 évünk, etc.) nem tudok elmenni a következő mellett:

Egy csomó eléggé okos ember, akire érdemesnek tűnik hallgatni (akkor sem írom le, hogy értelmiségi... tévedtem) rendszeresen azt magyarázza, hogy az ellenzék nem mutat fel alternatívát, és főleg nem tűnik kompetensnek. Ez utóbbit amúgy épelméjű Fidesz szavazóktól is rendszeresen hallom: a Fidesznek nincs értelmes alternatívája. Az persze tény, hogy az állítólagos ellenzéki szakpolitikusok kompetenciája nem rit- kán elég kérdéses, de ehhez képest mennyiben más a kormányé?

Oktatás kicsit rosszabbul, mint 10 éve, közegészségügy romokban, magán lassan legalizálva (ez a novum!), a gazdaság kicsit a régiós átlag mögött elketyeg (ezt kb. Gyurcsány is tudta), szociális rendszer romokban, különböző lufik (bér, ingatlan) dagadnak. Simán úgy néz ki, hogy ha Orbán Viktor helyett egy békésebb természetű orángután vezette volna 8,5 évig ezt az országot, akkor sem lennénk nagyon máshol, igaz Mészáros Lőrinc meg baszakodhatna kondenzációs cirkókkal.

Szóval mégis mi az úristen az, amitől egy amúgy széteső és elég szerencsétlen ellen- zéki banda nem alternatívája ennek???!!!

MDM

P.s.: Ha pedig mindehhez még újra el tetszetek olvasni az előzőMagyar Tudományos Akadémiás, CEU-s, MTI-s bejegyzést – még teljesebbé válik az egyre csúfabb összkép.

***

Teljesen mindegy, hogy a CEU megtett mindent, hogy megfeleljen a kormány elvárásai- nak, Orbán Viktor mégsem szeretné azt, ha az egyetem tovább működne Budapesten. Ezt ő eldöntötte és kész, még megmagyarázni sem kívánja, egyszerűen nem nyilatkozik senki- nek az üggyel kapcsolatban. … Orbán Viktort az sem érdekli, hogy a CEU az ország egyik legjobb – ha nem a legjobb – egyeteme. Azt Soros György hozta létre, ezért pusztulnia kell. Nem fontosak sem a világ minden tájáról érkező diákok, sem az oktatók, de még a munka- társak százai sem. Orbán Viktor számára a bosszú mindennél fontosabb. Ha ő nem irá- nyíthatja az egyetemet, akkor senki más se irányítsa. Ennyire egyszerű. (K.. Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1814322459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása