A mi Józsefvárosunk

808. Öncenzúra

2018. október 22. - Amijo

Orbanisztán bennünk él. 

Az MTI úgy hozta le a Magyar Tudományos Akadémia közleményét arról, hogy hatalmas nemzetközi sikert ért el a magyar tudományos élet, hogy elhallgatta, hogy a siker részese a CEU is – írja 444.hu. Nem, egész egyszerűen nem hiszem, hogy bárki is leszólt volna az MTI-nek, hogy az MTA közleményét csonkolják meg.

ceu_tuntet.jpg

Sztálin, Churchill és Roosevelt összevitatkozik azon, hogy melyikük a jobb vezető. Természettudományos kísérlettel vélik eldönteni a kérdést: az, aki rá tudja venni a macskáját arra, hogy megegye a mustárt. (Az angol mustárt jobban kedvelték, mint a németet, mert az angol mustár különösen erős, és úgy mar, mintha foga volna — fogalmazta Erich Kästner Május 35 c. örökbecsűjében.)

Churchill nyitja a sort: hazafias szónoklatot intéz a cicához, hogy ezt most Angliáért kell tennie, majd belenyomja a fejét a mustárba. A macska, tekereg, karmol, nyávog; kitépi magát Churchill kezéből és elmenekül.

Roosevelt elővesz egy darab sonkát, beletekeri a mustárt, és így teszi a cicája elé. A macska megszagolja, dühösen fúj és elmegy kellemesebb illatú égtájakra.

Sztálin fölemeli a macska farkát, és odakeni a mustárt, ahol az a legjobban csíp. Szegény jószág iszonyatos kínokat él át, és lázasan próbálja lenyalni onnan ezt a borzalmas anyagot.

— Látjátok? Így kell ezt csinálni. Nem erőszak. Nem félrevezetés. Önként eszi, saját akaratából.

Fügedi Ubul

***

"… az Európai Kutatási Tanács 10 millió eurós támogatását a Lovász László, Barabási Albert-László és a cseh Jaroslav Nesetril vezetésével, a Magyar Tudományos Akadémia, a CEU és a prágai Károly Egyetem együttműködésében megvalósuló hatéves hálózatkutatási program nyerte.” A Magyar Távirati Iroda szerint is ez történt csak a CEU nélkül. A hír- ügynökség arra hivatkozik, hogy az MTA tájékoztatását vették át. Csakhogy az akadémia közleményében szerepel a CEU, több helyen is. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9314316533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása