A mi Józsefvárosunk

791. Világos és nyilvánvaló

2018. szeptember 01. - Amijo

Kőbánya polgármestere elismerte, hogy drogválság van a kerületben - írja a 444.hu. De hát a drogválság – amelyet íme, képtelen hatósági eszközökkel megoldani a kőbányai önkormányzat – kétségtelenül csak egy súlyos élet- és lakhatási helyzetnek a legszörnyűbb és leglátványosabb megnyilvánulása, amely minden önkormányzati kezelésben lévő bérhá- zat fenyeget, függetlenül attól, hogy Kőbányán van-e, vagy Józsefvárosban.

A kérdésem csak annyi lenne, hogy vajon elgondolkozott-e valaha egy szemernyit is azon mindkét kerület vezetése, hogy véletlen-e, hogy mindkét kerületben, az önkormányzati lakások azok, amelyek a totális élet- és lakhatási katasztrófa jegyeit mutatják, s a "Hős utcai szindróma," ma egyre inkább ilyen, sőt, még súlyosabb krízissel fenyegeti Kelet-Józsefváros válságkörzeteit is. S a valóságos helyzetet harsány NER-propagandával és folytonos győzelmi jelentésekkel elfödni akaró önkormányzat változatlanul nem hajlandó szóbaállni szerződéses lakóival, s közben az amúgy is drog- és más, mindenféle nyavalyá- val fertőzött házaink nagy részében, a Hős utcaihoz hasonló állapotok uralkodnak.

Ezért ezúton is tájékoztatok minden érdekelt s nemcsak házbeli lakót, hogy – elsősorban a volt programindító négy ház lakóinak kérésére – egy részletes levelet juttattunk el ez ügy- ben dr. Sára Botond polgármesterhez, akivel tavaly, már egy rendezési terv kidolgozásá- ban egyeztünk meg, s melynek gyakorlati megvalósítása, sajnálatosan elmaradt. Ezt annál is inkább szükségesnek tartjuk itt elmondani, mert házainkban immár a precedensjogból ismeretes "világos és nyilvánvaló veszély" (Clear and Present Danger) esete forog fenn, s ezt – ha nem volna világos valakinek – úgy kell érteni, hogy élet- és vagyonbiztonságunk került közvetlen és mindennapi veszélybe.

Egy ilyen támadásról számolt be nekem a minap két "szövetséges" ház lakója is, s ennek másnapján, engem is megtámadtak a saját lakásomban. Ezért innen is tájékoztatok min- den érdekeltet, hogy immár tizedik napja nem érkezett semmiféle válasz a levelünkre a tulajdonos-bérbeadó önkormányzattól, ahogy a Bérlővédelmi Programnak nevezett, tel- jesen elvetélt, 2016-os önkormányzati kezdeményezés során akkor jelzett problémáinkra sem. És eddig csak az évek óta elhagyatott, senki által karban nem tartott bérházak amor- tizálódtak le. Most viszont minden jel arra utal, hogy minket, bérlőket is hasonló sorsra szántak.

Budaházy Gusztáv

(A fotók tavaly ősszel készültek, forrás: Kocsis Máté / Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5214215671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2018.09.01. 21:11:07

szigorúan néző államférfiak_biztonságot_adnak

koszorumagdolna 2018.09.01. 22:06:15

Örülök, hogy ilyen rövid, ám mégis szellemesen magvas véleményed van a kialakult helyzetről, Lajos. Bizony, jól jönne most nekünk is némi humorérzék, mert - s emiatt valóban kétségbe vagyok esve - egyszerűen képtelen vagyok megmagyarázni a kétségbeesett lakóknak, hogy nem elsősorban a valóban egyre deszocializáltabbá váló s többnyire illegitim lakhatású s elveszett lelkekként köztünk bolyongó zombik felelősek a kialakult állapotokért, hanem - a demoralizálódott és dejurializálódott hatalom mellett - azok is, akik mint hivatásos segítőik, törvénytelen eszközöktől se riadnak vissza pártfogoltjaik "megsegítésétől." Ezzel - akár az általam ismert házakban is - olyan gyűlölethullámot indítottak el minden élet- és lakhatási körülményeiben végveszélybe került lakótársunk s már lakni se tudó társaink ellen, amely beláthatatlan következményekkel járhat az egész "gettónegyednek" nevezett, s egyre tágabb régiókra kiterjedő lakókörnyezetekre nézve.Persze, senki nem vitathatja ép ésszel, hogy ez csak a legcinikusabb politikai bizniszben utazó mai, lezüllött hatalom bűne. De azért nemcsak az övé.

bodis.lajos 2018.09.02. 19:41:24

Csak az jut eszembe, hogy talán mégis meg kellene próbálni "előbújni", illetve erre biztatni azokat, akiknek élhetetlenek a körülményeik. Elmenni 10-en meghirdetett nyilvános fogadóórára (a meglévő kevés jogintézmény egyikére, ahol lakos az állampolgár és véleményét kifejezheti), hívni sajtót (kormányzatit, ellenzékit, függetlent, már ami van belőle, nem diszkriminálni, ami fontos, aztán megy, aki ebben témát lát), előtte egyeztetni, és okosan viselkedni.

Hogy az élhetetlen körülmények között élők a még nehezebb helyzetben lévők iránti gyűlölet felé fordulnak? Vagy hogy egy sokáig szervezett közös fellépést esetleg rövid úton szétbombáz egy megosztásra irányuló (és aztán általában nem betartott ígéret)? Ezzel szemben csak próbálkozni tudnék, nehéz, és annál szebb, ha sikerül. Sok szerencsét, és írjál róla itt vagy máshol!
süti beállítások módosítása