A mi Józsefvárosunk

788. Pócs megdíjazta magát

2018. augusztus 23. - Amijo

Avagy a mókamester kitüntetése. Ugye tetszenek még emlékezni erre a remek humorú pálinkalovagra, hazánk és a fidesz ragyogó intellektusú képviselőjére? Hát hogyne, hisz’ itt a blogon kétszer is nagyot futott a fura viccek jászsági nagymestere, Pócs János. Nos, most újfent alkotott egyet ez a különleges humorú  jóember, méghozzá nem is akármilyet: az államalapítás alkalmából augusztus 20-án kitüntette … saját magát. (Mér, kit tüntetett volna ki, valami idegen gyüttmentett, aki azt se tudja, hogy Jézus is jász vót?! Na ne má!)

pocs2.jpg

Így aztán Jászapátiban – a város korábbi polgármestere és jelenlegi országgyűlési képvi- selője – a helyi katolikus templomban ünnepélyes keretek között nem kisebb elismerést kapott, mint a Jászapáti Városért Díjat. (Megj.: A kitüntetésről két személy döntött, Pócs és a helyi polgármester. A döntés tehát jogszerű és teljesen elfogulatlan volt.)

Amíg ugyanis az ország különféle városaiban rendezett ünnepségeken az államalapításra, Szent Istvánra emlékeztek, addig a fideszes honatya egy díszes ceremónia keretein belül megajándékozta magát egy kitüntetéssel (ilyet utoljára Horthy Miklós tett - a szerk. – via Sztárklikk)

A meglepett és alaposan meghatott Pócs természetesen most is megadta a módját, és szép köszönetet mondott mikor átvette a saját magának adományozott díjat:

… őszinte meghatódással és tisztelettel állok itt Önök előtt. Jól esik, külö- nösen, hogy a nemzet legszebb ünnepén kaphatom ezt meg... Zárásként alkotmányunk első mondatát szeretném idézni: "Isten, áldd meg a magyart”.

Ez annyira szép így. És annyira jellemző is. Hát nem? De.

P.s.: Már jó ideje úgy gondolom – többször le is írtam –. hogy ez már maga a sötét, ret- tenetesen buta pincebogárság, innen már nincs lejjebb. Aztán mindig jól meglepődök, hogy de, mindig van lejjebb. Mint most is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5614197507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barabasJ 2018.08.25. 12:42:37

Nem is tudtam, hogy Kölcsey írta az Alkotmányt!... Igaz azt se tudtam, hogy Jézus jász volt. Gyöngyszem ez a faszi!
süti beállítások módosítása