A mi Józsefvárosunk

756. Győri: Itt nagy a tét

2018. május 19. - Amijo

A napokban az Abcug készített egy interjút Győri Péterrel, aki a parlamentbe távozó Kocsis Mátétól venné át a kerületet. Aki kevesebb politikai dumát és több szociális bérlakást akar Józsefvárosban. Aki szeretné, hogy a rendőrök végre ott legyenek, ahol tényleg szükség van rájuk, és ne konténerekbe bújjanak, miközben az utcán ölik egymást az emberek. Aki nagy beleszólást adna a civileknek az önkormányzati ügyekbe, együttműködne a hajléktalanellátókkal, iskolaszékeket hozna létre, és a betegekkel ellenőriztetné az egészségügyi intézményeket.

valaszt_gyori2018.jpg

… be akarom vezetni a jelölti fogadóórákat, mert az emberek elképesztően hiányolják, hogy a politikusok nem mennek oda hozzájuk. Sorra hallom az emberektől, hogy négyévente egyszer találkoznak politikusokkal, de a két választás között oda se néznek. Ezt a megválasztásom esetén is radikálisan meg akarom változtatni. Elfogadom, hogy Kocsis Máté ezt nem annyira tudta csinálni, mert országos dolgokkal volt elfoglalva. Nekem ilyen nem lesz, még pártgyűlésekre sem kell járnom.

Győrit az összes demokratikus párt támogatja, és a Jobbik sem állít saját jelöltet, mert nincs rá pénze. A teljes írás itt olvasható az Abcugon.

Tájékozódni itt lehet, ezen az fb-oldalon: Közösen Józsefvárosért Győri Péter polgármes- terjelölt, aki pedig szívesen bekapcsolódna a kampányába (kopogtatással, kitelepüléssel, szórólapozással, események szervezésével), az itt jelentkezhet: kozosen@gyoripeter.hu

További szép napot mindenkinek!

P.s.: Kirajzás-indító flashmob hétfőn 11 órakor a Rákóczi téri csarnok előtt.

***

Győri Péter szerintem kiváló jelölt. Fővárosi közgyűlési képviselőként és szociálpolitikus- ként jelentős szerepe volt abban, hogy a főváros (a kerületekkel szemben) ne kótyavetyélje el a lakásállományát, viszont igyekezzen tisztességesen gazdálkodni vele; ő hozta létre a fővárosi rezsitámogatást (ami évente budapesti családok tízezrein segített) és a Hálózat Alapítvány adósságcsökkentő és krízistámogatását (többször múlt az Alapítvány támoga- tásán, hogy meg tudtunk akadályozni egy kilakoltatást), jelentős szerepe volt az országos lakásfenntartási támogatás bevezetésében, a háttérben pedig nagyon sokat segített a zuglói "szociális modell" kidolgozásában is. (via Misetics Bálint)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr913978698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása