A mi Józsefvárosunk

743. Valami nagyon bűzlik

2018. április 10. - Amijo

„És Berija elvtárs csendesen kuporog a függöny mögött.” 

Két nap telt el a választás óta. Nem kisebbítve (sőt!) a demokratikusnak nevezett ellenzéki pártok és a párteli(ek) felelősségét, nézzünk most bele itt-ott a választási adatokba. Mert ugye az egy dolog, hogy valaki kevesebb szavazattal is kétharmados többséget szerezhet – persze, ez az egyetlen esély arra, hogy közülük senkit ne lehessen felelősségre vonni – de az is egy dolog, hogy valami nagyon nem stimmel a Fidesz-KDNP elsöprő többsége körül.

sztalini_alkotmany.jpg

Sztálin, minden idők és népek legnagyobb vezére Lenin árnyékában tanulta meg, miként kell távol tartani a szavazóurnáktól az ellenzéket, és hogy az egyik legfontosabb feladat, hogy bizalmi embereiket delegálják a jelölő- meg a szavazatszedő bizottságokba. Erre személyes tapasztalata intette Sztálint: élete végéig nem heverte ki, hogy 1934-ben majdnem kiesett a hatalom rostáján, amikor csaknem háromszáz pártkongresszusi küldött kihúzta a nevét a szavazócéduláról*. A gazdához hű szavazatszámláló biztosok megsemmisítették ezeket az iratokat, de állítólag ekkor született meg a híres sztálini bonmot: "Nem az a lényeg, hányan szavaznak az emberre, hanem hogy ki számolja a szavazatokat."

Kezdve azzal, hogy vasárnap a készenléti rendőrséget mozgósították, nem tudni miért. Azt sem tudni, miért változott (csökkent) a részvételi arány a választás vége előtt. Az internet tele van olyan beszámolókkal, melyekből az következik, hogy valójában nem az a tényleges eredménye a választásoknak, mint amit ismerünk. Csak annyit tudni, hogy pöffeszkedőék állítólag hatalmas diadalt arattak.

Csakhogy. A 24.hu azt írja, hogy a Bács-Kiskun megyei 6. választókörzetben vett észre egy anomáliát a Pécsi Stop egyik olvasója. A férfi az MSZP-Párbeszéd jelöltjére, Hajdú Miklós- ra, valamint az MSZP-P listájára adta le a szavazatát. De mikor megnézte az eredményeket a választási honlapon, azt vette észre, hogy egy szavazat sincs a szocialisták listája mellett. A lap azt írja, hogy statisztikailag is furcsa az eset, ugyanis a többi bajai szavazókörzetben átlagosan 70-100 szavazatot kapott az MSZP-P listája, de még a legfideszesebb választó- körökben se volt 20-nál sokkal kevesebb.

Megnézve az elektronikus jegyzőkönyvet: miközben az MSZP-P egyéni jelöltjére 159 ér- vényes szavazat jutott, addig a listájára egy nagy nulla. A fideszes Zsigó Róbert egyéniben 329-et kapott, míg a Fidesz lista 418-at. Most vagy az van, hogy baromira utálják a fide- szesek ezt a Zsigót, és fideszesként kevesebben szavaztak rá, mint a pártlistájukra, vagy – ez a bonyolultabb verzió – valakik megbuherálták a Fidesz listaeredményét, csak túltolták.

És ez csak egy bajai szavazókör. Újpesten a DK-val történt ugyanez: nullát kapott a Varjú László egyik szavazókörében a listán a DK, miközben Varjúra 244-en szavaztak. (Megjegy- zendő, hogy például ugyanitt a Szegény Emberek Magyarországért nevű kamupárt 91 voksot kapott a listájára.)

De lehet még sorolni: egy baranyai szavazókörben például furcsamód az összes listás szavazat érvénytelen lett, amit nem a Fideszre adtak le. Bogdása szavazókörben az egyéni szavazatoknál 41 voks látszik az ellenzéki pártoknál, a listás szavazatoknál pedig nulla. Finoman szólva is életszerűtlennek tűnik a dolog. Erről – meg még jó pár esetről – itt lehet olvasni. De két olyan választókörzet is lehet, ahol a listás szavazáson a Jobbikra érkezett voksok valahogy átkerültek a Net Párt nevezetű kamupárthoz. És folyamatosan jönnek elő az ilyen „furcsaságok”…

Valami kurvára bűzlik Hunniában.

Nem hinném, hogy meredek föltételezés volna, hogyha érdekük úgy diktálja, a szavazást is manipulálják. Hogyan? Nem tudom. Azt tudom, hogy egész egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy a hatalom kicsússzon a kezük közül. Azt tudom, hogy négy évük volt arra, hogy egyetlen, mindent legitimáló (éppen ezért nem kellett volna az ellenzéknek eljátszania a demokratikus díszletet) napra készüljenek. Azt tudom, hogy eszközök széles tárháza áll rendelkezésre, és azt is tudom, Orbán Viktor nem szívbajos. Ellenfelei változatlanul sémákban gondolkodnak: ha bele van írva az alkotmányba, hogy többpártrendszer, akkor itt biztos nyerni is lehet, ha az van beleírva, hogy jogállam, akkor az ügyészség majd vizsgálódik is, ha pedig az, hogy nemzeti érdek, akkor biztos nem szolgáltatják ki az ország biztonságát, adott esetben informatikai rendszerét az oroszoknak. Orbán Viktor viszont lehetőségekben gondolkodik, amire módja van, azt meg is teszi, amire szüksége van, megszerzi, ha hagyják neki. Most nem egy sima győzelemre volt szüksége. (Hont: Mégis magyarnak számkivetve)

P.s.: A szavazatszámláló bizottságokban biztosan nem lehetett csalás. Ha volt ilyen, az csak a gépi rögzítésénél lehetett, amikor nem azok a számok kerültek rögzítésre, amik a papíron voltak. Na ezért kell mindegyiket ellenőrizni, hogy nyugodtak legyünk felőle.

*1934. az SZKP XVII. Kongresszusa („Győztesek Kongresszusa”) - A KB választásánál 292 fő (a küldöttek egynegyede) Sztálin ellen szavazott, Sztálin csak szavazathamisítással tu- dott posztján megmaradni. Későbbi bosszúja: 1966 küldöttből 1105 megsemmisítése, a KB. 139 tagjából 110 kivégzése; helyükre Sztálin-hívek ültetése.

***

Az utóbbi időkben (a G-nap óta) újra olvashatóvá vált Magyar Nemzet napilap holnap jelenik meg utoljára, halála gyors volt. A Magyar Nemzetet 1938 nyarán alapította Pethő Sándor történész, újságíró, publicista. A második legrégebbi magyar lap (az első még a Népszava) utoljára 1944. március 19-én, a német megszállást követően szűnt meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8013823798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása