A mi Józsefvárosunk

732. Bécs vs. Józsefváros

2018. március 10. - Amijo

Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?! (A tanú) 

A német és az osztrák sajtó bő terjedelemben foglalkozott a mi Janink – bocsánat, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hét elején Bécsben forgatott, híres-hírhedt videójával, melyben nagyon szomorú arccal, nagyon szomorú zenével számol be a szerinte nagyon szomorú, koszos, szegény és rendezetlen bécsi utcaképről, amelyeket kik mások, mint a bevándorlók okoztak. Baranyi Krisztina és az Együtt újraforgatta a korszakos “bécsi videót”: Lázár János Bécsben, én Budapesten, a Józsefvárosban jártam...

jozsefvaros2018-2.jpg

A videóban az Együtt képviselője a legendásan tiszta és rendezett Népszínház utca - Bacsó sarkon teszi fel ugyanazokat a kérdéseket az elvándorlásról, az oktatásról, a szegénységről, a bűnözésről és az utcai kosz mértékéről, amelyeket Lázár János is feltett a Bécsben. Csak nálunk tényleg koszosak az utcák.

Bécs a második lett a világ legélhetőbb városainak listáján tavaly. Akárcsak tavalyelőtt. Legutóbb az elérhető 100 pontból 97,4-et szerzett meg abban a versenyben, amelyben a stabilitás, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra, a környezet és az infrastruktúra színvonalát vizsgálva állapítják meg a sorrendet. A tökéleteshez szükséges 2,6 pontot valószínűleg csupán azért nem kapta meg, mert időnként megjelennek a Ring környékén magyar politikusok is, ami átmeneti visszaesést idéz elő a kulturális és civilizációs területen. A rangsor élére Melbourne került immár a hetedik alkalommal, ami kizárólag azért fordulhat elő, mert olyan rohadt messze van, hogy oda nem jár az üzleti ügyekkel nem foglalkozó magyar miniszterelnök adócsalásért elítélt üzletemberekkel korrupciós indexet rontani. (Gomperz Tamás / HVG)

P.s.: Lázár szomorú haknija Bécsben eddig mindent visz a kampányban. De hogy azért legyen valami szívet melengető is így a végire: a sokak által oly nagyon kedvelt, kerületün- ket (és házainkat) révbe juttató és felvirágoztató Alföldi György docens úr április 19-én fellép az erzsébetvárosi ERöMŰVHÁZ-ban. Előadásának címe: A belvárosi házak fenn- maradásának esélyei. Komolyan mondom, jobb embert nem is hívhattak volna. Reszkess Erzsébetváros!

További kellemes hétvégét mindenkinek!

***

… alighanem Lázár lett az új Rogán. Vagy ő a migránsok. Az összes. Valaki, aki eléggé fontos ahhoz, hogy figyeljen rá a sajtó és a közvélemény. Ugyanis ameddig rá figyelünk, addig nem Tiborcz István és apósa zűrös ügyeivel foglalkozunk. Lázár alighanem önként vállalta ezt a hálátlan szerepet. A bécsi videót, aminek semmi értelme nem volt, ha csak annyi nem, hogy mindenki, a világsajtó is felkapta a fejét, erről szól a közbeszéd, erről szól minden. El nem tudom képzelni Lázárról, hogy alapos ok nélkül odaáll a kamera elé bo- hóckodni s főleg úgy, hogy előre tudható volt: botrány lesz belőle. Nem kicsi, hanem nagy. Emelni kellett a tétet, mert ha mondjuk helikopterre száll és úgy ruccan el Pusztagatyásra Lagzi Lajcsit hallgatni, arra a jól trenírozott magyar polgár már nem kapja fel a fejét sem. Valami nagyot kellett gurítani, valami elképesztőt. És sikerült. (Swan Edgar/K. Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7513728492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása