A mi Józsefvárosunk

704. Anyád a népszokás!

2017. december 15. - Amijo

Mi a redvás tök van ebben az országban?! Lassan már minden napra jut egy büdös tahó. Szűk egy hete Pócs János gáz- és vízszerelő, trágyaszagú pálinkalovag posztolt egy roppant „vicceset”. Erre most itt az újabb hír: Csepreg nagyszerű polgármestere az épp felújított főút ünnepinek szánt átadóján a jéghideg aszfalton térdeltette az óvodásokat.

csepreg1.jpg

Igen, kisgyerekeket, decemberben, utcán, térdepeltetve. Mert Csepregen baszki így ünnep- lik, ha egy új aszfaltcsíkot avat a polgármester! Mert a Luca-napi "kotyolást" játszatták el velük. Mert őfeléjük ez népszokás. Anyád a népszokás!

Az nem népszokás, hogy kisgyerekeket térdepeltetünk télen a helyi hernyó kiskirály előtt, mert az épp méltóztatik átadni valamit! Az csak primitív, tapló politikusi rohadékság.

A k...urva életbe, Magyarország!

Csak azért, hogy egyértelmű és világos legyen: Mi is a kotyolás? 
Kisfiúk járnak házakhoz, azt kívánják, hogy a tyúkok és ludak termékenyek legyenek. Tuskón vagy szalmán ÜLNEK, úgy énekelnek, finomságokat (gyümölcsöt friss és aszalt formában) várnak cserébe a háziasszonytól. Egyes helyeken leheverednek a szétszórt szalmára, amit később a háziak a tyúkok alá tesznek, hogy jobban tojjanak. Mindez BENT A HÁZBAN zajlik. Lehet, hogy csekély értelmű vagyok, mint Micimackó, de nem értem, hogy ez a Luca napi népszokás és az útavatás hogy találkozhattak. De ha már igen, a forró teán kívül a polgármester nemúr milyen finomságot adott a gyerekeknek? A termékenységgel kapcsolatban más is eszembe jutott, de ezt már mindenki fantáziájára bízom. (via M. Edit)

***

A fideszes politikusok idén karácsonykor valahogy kiemelt figyelmet fordítanak a 6-7 év alattiakra: Óvodákban osztogatják Kocsis Máté háromezer forintos karácsonyi kuponját. Játékboltban lehet beváltani. Esse rossz. De legalább aszfalton nem kell térdepelni a nagyúr kegyét köszönve. Még.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9113501257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julio 2018.01.01. 23:02:46

Leverni neki egy csárdást hogy utána lásson is valamit a tükörbe ! Ha az én gyerekemmel csinálra volna ezt, biztis lett volna következmény!
süti beállítások módosítása