A mi Józsefvárosunk

699. Közmeghallgatás 2017.

2017. november 30. - Amijo

A nagy Karácsony Sándor utcai vendégjárás után (lásd. előző poszt, de erről azóta már jóval részletesebben Budaházy Gusztáv fb-oldalán lehet olvasni), itt van ez is: ma estig lehetett jelentkezni az idei, évente egyszer kötelezően megtartandó közmeghallgatásra, melyet – ki tudja miért – de idén is a szeretet nagy ünnepe elé szerveztek önkormányza- ték. Tavaly is „érdekes” volt, gondolom idén is nagy karácsonyi műsorra számíthatunk.

kozpankracio.jpg

Tehát: közmeghallgatás lesz 2017. december 19-én 18 és 20 óra között a Polgár- mesteri Hivatal harmadik emeleti 300-as termében. A részletek, a felhívás és előzetes felszólalási lap az önkormányzat honlapján itt található.

Előzetes bejelentkezés nélkül is részt vehetsz, kérdezhetsz, véleményt mondhatsz! Hajrá, kiszámíthatatlan, aktív polgárok! (via 8ker)

P.s.: Vegyél részt a közügyekben! – közelmúltban a TASZ adott közre egy általuk össze- állított útmutatót azoknak, akik aktívan részt szeretnének venni a környezetüket érintő kérdések eldöntésében, az életüket befolyásoló események megvalósulásában. Az útmu- tató a Helyi Aktivizmus projekt keretében készült – csak hogy örüljön mindenki, például a mi kis kerületünk ragyogó vezetése (is).

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

***

A közmeghallgatás fogalma:
– A közmeghallgatás a helyi hatalom gyakorlásának intézménye, amely alkalmas a helyi közakarat megnyilvánulásának kifejeződésére, a választó polgárok közösségével való párbeszédre, az önkormányzati testület közösségi ellenőrzésére.
– A közmeghallgatáson az állampolgárok mellett a helyben érdekelt szervezetek is szerephez jutnak. Ez összhangban van a képviselő-testületnek az önszerveződő közösségek támogatásának, illetve a velük való együttműködés kötelezettségével.

A képviselő-testület évente egyszer az éves munkatervben előre meghatározott időpontban tart közmeghallgatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9713406899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása