A mi Józsefvárosunk

696. Vegyél részt a közügyekben!

2017. november 21. - Amijo

A fenti címen pár napja a TASZ adott közre egy általuk összeállított útmutatót azoknak, akik aktívan részt szeretnének venni a környezetüket érintő kérdések eldöntésében, az életüket befolyásoló események megvalósulásában. Az útmutató a Helyi Aktivizmus projekt keretében készült – csak hogy örüljön mindenki, például a mi kis kerületünk ragyogó vezetése (is).

tasz1.jpg

A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulásuk óta azért dolgoznak, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben.

A benne felsorolt önkormányzati rendeletek az önkormányzat holnapján megtalálhatók (megtalálhatónak kell lenni). A bizottsági, testületi ülések, közmeghallgatások meghívói- nak szintén a honlapon a helyük.

Menj be egy önkormányzati képviselő-testületi ülésre, vegyél részt a közmeghallgatásokon, az üléseken készíts felvételt, vagy kérd el a jegyzőkönyvet is. (TASZ)

***

És ez ma sem maradhat le: Kocsis Máté nem zaklatott, és immár papírja is van róla. Az emberi méltósághoz való jogot ugyan megsértette, de ez a bíróságot nem érdekelte. Merthogy szerintük nincs hatással a menekültek helyzetére az, ha egy polgármester késelő tolvajként hivatkozik rájuk. Pöpec. (A Helsinki Bizottság közölte, fellebbez az ítélet ellen.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2213344471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása