A mi Józsefvárosunk

672. Korlátoltak (2)

2017. szeptember 10. - Amijo

"Te mondd, hogy a BKV volt, a te hangod mélyebb!"  

Még augusztus vége felé került szóba itt a blogon, hogy a BKV a Rákóczi téren korláterdőt telepített a metrólejáró mellé a húgyszag és a hajléktalanok ellen. Most legyen itt ennek a csodaszép történet folytatása is: kiderült ugyanis, hogy ez a nagyszerű, esztétikus és nem utolsó sorban emberbaráti megoldás mennyibe is került – mindannyiunknak.

8ker_korlatok.jpg

Az Index közérdekű adatigényléssel fordultunk a BKV-hoz, arra voltak kíváncsiak, hogy mennyi pénzt költött a korlátokra és azok beépítésére. A cég csütörtökön válaszolt: "a munka teljes költsége 387 ezer 457 forint volt. A munkákat 11 fő 128 órában végezte" – írták.

11 korlátépítő 128 munkaórája 387 457 forintért.

Ez tényleg mindenkinek megérte. Csakúgy, mint az összes többi, ugyanilyen eszement, a város- és kerületvezetés által roppant mód kedvelt lekorlátozás.

P.s.: A korlátok építését az utaspanaszokkal, "az állandósult higiéniai körülmények felszámolásával" indokolták. Egy toitoi egy hónapos bérlése – rendszeres tisztítással és karbantartással együtt – 35 ezer 180 forintba kerül. Egyszerűen kiszámolható, hogy a BKV 11 hónapig bérelhetett volna mobilvécét abból a pénzből, amiből hajléktalanelhárító korlátokat épített. És akkor lenne egy bárki által használható ingyenes vécé Budapest egyik forgalmas közterén. (via Index)

***

"Meghalt egy szomszédunk, a csöndes, kék szemű, nagy szakállú, mosolygós Zátrok László. Kétszobás lakása volt a Bástya utcán, a hosszú padkán: a hálója az óvodakert melletti, a nappalija a parkoló felőli végen." Volt, ameddig az önkormányzat egymillió forintból egy ráccsal el nem kerítette az otthonát, ahelyett hogy segített volna neki. Tegnap szomszédai, helyi lakosok búcsúztak tőle, otthonában. (Kettős Mérce)

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7012819566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása