A mi Józsefvárosunk

659. Orczy-kert: felújították?

2017. augusztus 02. - Amijo

Megnyílt a nagyközönség számára az Orczy-kert egy része, miután lezárult a park rekonstrukciójának első üteme. Július 31-ével a környéken élők birtokba vehetik a parkban található teljesen megújult játszóteret és a közforgalom számára is használhatóvá válik az átmenő útvonal a Ludovika Főépület és a Nagyvárad téren található Orczy Úti Kollégium között – írja a Ludovika Campus Project oldala.

orczykert2017-1.jpg

Nos, valóban lehet használni a játszóteret. Felújították? A játékokat nem, a talaját cserélték le, a mászóka, hinta, stb, alatt bokáig süppedő homok, máshol kavics. Mindenütt rengeteg térkő, de a játszótérre bevezető másfél esetleg kettő méteres útra már nem jutott belőle. Babakocsival nem ajánlott. Vízcsap sehol. A háttérben, a Nagyrét végén iszonyú szoborcsoport hatalmasodik, közelebbi fotót nem tudtam csinálni, ott a kerítés. A tó partján meg ott volt a betonkeverő, félő, hogy élő tó helyett betonteknőt kapunk vissza. (forrás: Orczy park – riadólánc)

orczykert2017-2.jpg

Nézzék, hogy zabálja az Orczy-kert fáit a Ludovika Campus. A beruházásnak még közel sincs vége, az Orczy-kert egyes részein további építkezések zajlanak, a tó partjának átépítése is várható. (Index, 2017. máj. 25.)

Szép is ez így, derékig a megújulásban és újjáépülésben. Ha valaki látni akarja a Városliget közeljövőjét, menjen el most az Orczy-kertbe…

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9012715770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.08.02. 20:18:46

Én már rég leszoktam arról, hogy a belvárosba menjek. A hányinger kerülget, ahogycmindent szétbasztak (Kossuth tér, Margitsziget, Városliget stb.) Ée évről, évre több a rombolás.
süti beállítások módosítása