A mi Józsefvárosunk

653. Megint a Heti Betevőről

2017. július 15. - Amijo

Szombat van, ez itt most a reklám helye. Nem, nem a vizes vébéről meg annak tegnapi megnyitójáról lesz szó – amelyre nem mellékesen egy kisebb város éves költségvetésének megfelelő összeget sem sajnáltak az urak – hanem a Heti Betevőről. Ez utóbbinak ugyan kisebb a tízezer évre vetített büdzséje, de talán fontosabb, hasznosabb szerepet tölt be itt a kerületben, mint a tegnapi sámános, szupergagyi vízibolhacirkusz. Így aztán térjünk is vissza a Heti Betevőhöz, ezt írják az oldalukon:

hetibetevo_8ker.jpg

Helyiek vagyunk és CIVILEK. Már több mint 2 éve működünk folyamatosan itt, a Gólyában. Régebben már olvashattatok rólunk, de biztos vannak, akik még nem találkoztak velünk. A Heti Betevő Egyesület 8. kerületi csoportjaként Józsefváros rászoruló családjait segítjük. Fő vállalásunk, hogy vasárnaponként meleg ebédet osztunk 80 nélkülöző gyereknek és szüleiknek, összesen 130 főnek, a Gólyában. (VIII. Bókay J. u. 34.)

A Heti Betevő Egyesület pártpolitikától, egyháztól független módon, állami és önkormányzati támogatás nélkül, kizárólag adományokból végzi tevékenységét már 3 és fél éve. A 8. kerületi csoport 2 éve alakult. Önkéntesek vagyunk, mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül dolgozunk.

Hogyan tudsz segíteni?

  1. Gyere önkéntesnek! Lépj be a heti betevő 8. kerületi önkéntes csoportjába, ahol tájékozódhatsz az aktuális feladatokról!
  2. Hozz süteményt vagy gyümölcsöt a Gólyába, amivel kiegészíthetjük az általunk csomagolt ebédet!
  3. Dobj a városszerte kihelyezett perselyeinkbe pénzt! Perselytérképünket a facebook főoldalunkon találod.
  4. Utalj a számlaszámunkra! (Magnet Bank: Heti Betevő Egyesület 16200223-10031607)
  5. Keress minket, ha van lehetőséged nagyobb mennyiségben kenyeret, gyümölcsöt, süteményt, tartós élelmiszert adományozni!

Az Egyesület tevékenységét a Heti Betevő facebook-oldalán ismerheted meg. Legegyszerűbben email-ben tudsz kapcsolatba lépni velünk, vagy megtalálsz minket minden vasárnap fél 12 és fél 3 közt a Gólyában.

Reméljük, hamarosan találkozunk!" (Heti betevő)

***

Aztán itt van még egy jó hír: az előző posztban írtuk, hogy Iványi Gábor felajánlott egy kisebb összeget a kerület fura urai által bezáratott Aurórának. Nem mellékesen ezt a pénzt Kocsis Mátétól „kapták”, mert a polgi többször hazugságokat állított Iványiról a médiában – és a bíróság ezt nem tolerálta. Most pedig az derült ki, hogy az Alkotmánybíróság meg a parlament fideszes többségének hülyeségét nem tolerálta, egy mostani döntés alapján ugyanis Iványiéknak is jár az egy százalék. Mert az, hogy az állam különbséget tesz egyház és egyház között, nem jelenti azt, hogy az adózók ne ajánlhatnák fel bármelyiküknek az adójuk egyházi egy százalékát.  Így aztán Kocsis Máté most már közvetlenül is támogathat- ja Iványi Gáborékat. Vagy akár az Aurórát. Ha már akkora nagy gavallér.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

CBFM – Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10012666187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása