A mi Józsefvárosunk

634. Nokia átadva, no de ...

2017. május 19. - Amijo

Május 9-én átadták a Nokia Skypark névre keresztelt nyolcemeletes irodaházat, alakul a Bókay utca új kinézete, az újraépített útpályával, járdákkal és közvilágítással. Úgyhogy, akár egy szavunk se lehetne, tessék végre örülni végre, éljen, éljen, hurrá! Csakhogy: ami már most sejthető az Új Rend kapcsán, az ott van a kihelyezett KRESZ táblákon is – egyértelmű, hogy a Bókay János utcában a Tömő és a Práter utca között tilos lesz a parkolás. Vagyis a helyi lakosság több tucat közterületi parkolóhelyet fog veszíteni.

nokia201705-1.jpg

nokia201705-2.jpg

Na igen: a NOKIA kiszolgálása mindenképp prioritás a Kocsis Máté vezette önkormányzat számára – a helyi lakosság pedig "dögöljön meg". Az is elmond valamit az önkormányzat- ról, hogy amíg "csak" a helyi lakosságnak, a SOTE Gyermekklinikának és az Országos Koraszülött Centrumnak lett volna fontos a Bókay felújítása; addig az önkormányzatnak ez nem volt fontos, különben is "a Bókay János utca nincs rosszabb állapotban mint a fővárosi átlag".

nokia201705-3.jpg

nokia201705-4.jpg

De amint az utca felújítása nemhogy fontos, de létérdek lett a Futureal Zrt, az OTP, a NOKIA, a Cordia nagy cégeknek, egyből fontos és halaszthatatlan lett az önkormányzatnak is a felújítás. Ezt is jó tudni és érdemes emlékezni rá, amikor majd valamelyik kerületi prominens sűrű vakuvillantgatások közepette ünnepélyesen szalagátvág majd.

Persze mindannyiunk legnagyobb örömére.

(Több kép, nagyobb méretben itt nézhető meg.)

Apropó, öröm! A nagy sikerre való tekintettel, újra zöldben pompáznak a Cannabisok a Szigony utcában, mint közterületi dísznövények. És persze némelyik már virágzásnak is indult. Ugyan már, Fodor Gábor le van maradva Józsefvároshoz képest, amikor a Cannabis legalizálásáról nyújtott be javaslatot az Országgyűlésnek.

Frigyesmester

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7512526011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása