A mi Józsefvárosunk

613. Becsületkereszt, vagy amit akartok

2017. március 20. - Amijo

Az elmúlt napok egyik híre volt, hogy a kerületben Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetés átadására került sor. Ez a kitüntetés a Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző, egész életművük alapján elismerésre méltó személyek vagy szervezetek részére adományozható. Hát Józsefváros most adományozott. Ünnepélyesen és sajátságosan.

becsuletkereszt1.jpg

Virág Tamás két napja osztotta meg Facebook-oldalán az alábbiakat.

Találós kérdés: ki a polgármester ott, ahol az önkormányzat kerületi becsületkeresztet ad egy egyházközségnek, melynek lelkészét az ünnepségen elfelejtik megemlíteni (nyilván nem azért, mert képviselőjelöltként indul a választásokon), mindeközben az önkormány- zati lap friss számában egyoldalas fideszes hirdetés jelzi csupán az időközi választásokat, egyéb tájékoztatás nincs? Nem lehet más, csak a #huncutkocsismate.

becsuletkereszt2.jpg

Az átadáson készült képen jobbra hátulról az elhallgatott/letagadott lelkész, szemből a fideszes jelölt, jelenlegi alpolgármester. (Becsületkeresztes infó az önkormányzat facebook-posztjába sem fért, megelégedtek a többi díj felsorolásával.) További jelöléseket várnak, "Kocsis úr szerelmes az '50-es évekbe" jeligére a kerületi lapba.

UPDATE 2017.03.23. - Közben mind a Népszavában, mind a 444-en megjelent egy részletesebb írás az ünnepinek szánt eseményről, tessék elolvasni, mert szép történet. Csak egy kicsit szomorú a vége. Meg a közepe. És az eleje.

P.s.: Bizarr ez a kocsisos önkormányzat. Tegnap díszpolgárrá avatták Benga-Oláh Tibort. Én őt 2006 tavaszán láttam először, akkor a Mátyás téren Gyurcsány mellett kampányolt Bangó Margit társaságában. Utóbbi ekkor köszöntötte a híres vendéget a Magyar Népköz- társaság miniszterelnökeként, talán még fotóztam is a bulin, a mostani lakásunkat annak köszönhetem, hogy Gyurcsány sokat késett, így körbenéztem a téren. A friss díszpolgárt utoljára múlt szerdán ismertem fel, a Teleki téren ünnepelt az önkormányzattal. Öregszünk. (szintén Virág Tamás, tegnap)

***

Bolba Márta leadta ajánlásait a választási irodán, így hivatalosan ő is képviselőjelöltté vált. Ennek alkalmából köztéri beszélgetésre hívta azokat a képviselőjelölteket, akikkel van miről vitatkoznia: Sántha Péternét és Pityinger Lászlót. A Magdolna negyedben ugyanis április 23-án időközi önkormányzati választás lesz, miután Balogh István Szilveszter (Fidesz-KDNP) 2017. január 31-ei hatállyal lemondott képviselői mandátumáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9812353697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása