A mi Józsefvárosunk

559. Kinyírva

2016. október 09. - Amijo

„Ezt talán még Jaruzelski tábornok is elegánsabban intézné.” (via tallianmiklos) 

Mit ne mondjak, ocsmány egy nap volt a tegnapi. Már úgy értem, hogy sajtószabadságilag. Szombat reggel ugyanis – az egyik pillanatról a másikra – kiderült, hogy a Mediaworks megszüntette (ők úgy mondták: felfüggesztette) a legnagyobb példányszámú ellenzéki lap, a Népszabadság kiadását. Azaz kinyírták a napilapot. Minderre Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke: "Épp itt volt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul" Ja, váratlanul.

nepszabi1.jpg

Mindez tök véletlenül történt akkor, amikor a Népszabi nyomába eredt Rogán Bulibáró Antal múlt hétvégi mulatozásának meg Matolcsy szerelmi/lakhatási/gazdasági ámokfu- tásának. És bár – az utolsó címlap szerint – Orbánt nem zavarja Rogán helikopterezése, de nagyon zavarhatta a Népszabi. Ami meg zavar, azt ugye meg kell szüntetni. Hát megszün- tették. És tessék békén hagyni azzal a hazug hülyeséggel, hogy a Mediaworks üzleti okból „függesztette fel” a lap megjelenését. Nem történt más, minthogy a (fidesz)politika ismét beintett a sajtószabadságnak – vagy ha úgy tetszik – a sajtó szabadságának.

A történteket nézve több szempontból sem állja meg a helyét a Mediaworks Zrt. hivatalos magyarázata arról, miért kellett szombaton váratlanul beszüntetni a Népszabadság működését. (Súlyos logikai buktatók a Népszabadság megszüntetése körül)

P.s.: Emlékszik még valaki a Kurírra? Meg arra, ami a lappal 1998-ban az első Orbán-kormány alatt történt? Kísérteties a hasonlóság.

***

Tuttta? Oligarcha-alkuk, zsarolások és gyáva arrogancia – ezért zárták be a Népszabit - A gyáva arroganciát maxolta ki a NER szombatra virradóra a Népszabadság bezáratásával. Gyáva is, mert a Mediaworks-birodalom várható új gazdája, egy Mészáros Lőrinchez köthető vállalkozás nem vette a nevére a balhét. Holott egy ilyen vállalkozástól, mint új tulajdonostól hitelesebben hangzana a gazdasági érv. A pénzügyi veszteséggel érvelés pedig ebben a formában egy ordas nagy kamu. (atlatszo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3811783733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszorumagdolna 2016.10.09. 20:00:17

Jaruzelski tábornokot, aki egy, a Szovjetúnió közvetlen irányítása alá tartozó, a Varsói Szerződés tagjaként működő állam fejeként irányította akkor Lengyelországot, össze se lehet hasonlítani Orbán Magyarországával, amely egy független, demokratikus országból,"önerejéből" vált a térség legvisszataszítóbb diktatúrájává.
Ha Teleki gróf, épp 75 évvel ezelőtt, a "legpocsékabb nemzetnek" nevezett bennünket a Horthy kormányzóhoz írott búcsúlevelében, most talán szavakat se találna arra, h hová süllyedtünk mára.
süti beállítások módosítása