A mi Józsefvárosunk

535. Nem kéne megvárni

2016. július 29. - Amijo

"Ahhoz is csatába kell indulniuk, hogy megtudják, pontosan mennyivel is tartoznak.”

El sem tudjuk képzelni a bérlők kiszolgáltatottságát címmel jelent meg pár napja a HVG-ben Virág Tamás újabb írása a józsefvárosi valóságról. Mi most kissé késve ugyan – mert leragadtunk egy csöppet a Főkert faátültetéses hazudozásánál – de mindenképp ajánljuk az épp erre járók becses figyelmébe. Akár nyaralás közben is. Aki tehát eddig még nem tette meg, az legyen szíves elolvasni a teljes írást eredeti helyén a HVG-n.

ureslakas5-2.jpg

Mert bizony súlyos és elkeserítő dolgokat tartalmaz a reménytelenségről, a kilakoltatá- sokról, az önkormányzatról, a bérlővédelmi programról, civilekről és még sok mindenről.

"Az sem túl logikus, hogy ha valaki a szociális bérleti díjat nem tudja fizetni, ezért hátralékossá válik, magasabb bérleti vagy lakáshasználati díjat terhelnek rá, hátha azt már ki tudja gazdálkodni. De a bérlőket azzal is lehetetlen helyzetbe lehet hozni, ha a bérleti szerződést hónapokkal a beköltözés után kötik meg velük, így az energiaszolgáltatókkal is csak ekkor szerződhetnek, majd a fogyasztást egy összegben kell kifizetniük. Ugyan, miért nem spórolnak rá folyamatosan, mondják sokan. Amiért én sem spórolok budai lakásra. Mert reménytelen." (Virág Tamás)

Megvolt? Jó. Akkor mehetünk is tovább: a cikkhez Budaházy Gusztáv az fb-oldalán hozzáfűzte a maga viszonylag hosszú, bérlői szemmel tett észrevételét. Ennek mi itt és most csak az utolsó bekezdését osztanánk meg a Nagyérdeművel:

Pedig a bérleményi jogviszonyrendezés és annak eredményeit megőrizni képes felügyeleti rendszer létrehozása – sem azért, mert a rest és korrupt hivatali apparátus szabotálja, sem mert a hangadó civil aktivisták mozgalmi kórusának kottájában erre nincsenek hangjegyek – nem várathat magára sokáig. A nagyjából így vagy úgy, de rendezetlen lakhatási körülmények – bennük az üres és befalazott(!) lakások százaival – elébb-utóbb más megoldásra sarkallják a kisemmizett és kétségbeesett kilakoltatottak egyre növekvő tömegét. Nem kéne megvárni.

***

És ha már erre játunk, itt van még két hír, csak hogy örüljünk. Az egyik: Semmi sem állíthatja meg a Ludovika terjeszkedését.A Ludovika Campus beruházás nem kímél se múzeumot, se fákat. A kormányközeli cégek viszont nagyot kaszálnak. És a másik: Még több helyen kell majd fizetni a parkolásért, a terv szerint októbertől bővítenék a kerületi fizetős parkolóhelyek számát. Az önkormányzat most is a kerületi lakosság igényeire hivatkozott. Nos, örülünk? További szép estét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr888922546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása