A mi Józsefvárosunk

481. A Szeszgyár fut a Kőrisbe

2016. február 20. - akoskomassy

Józsefváros Önkormányzata – a drogosok elleni harcra hivatkozva – újraépítteti a Szeszgyár utca azon szakaszát, ahol egykor a gyár volt. Ez még akkor derült ki számomra, amikor tavaly javasoltam a Baross utca – Szeszgyár utca kereszteződés átszervezését a fokozott balesetveszély miatt. Ma már ügyet csináltak belőle, olyannyira, hogy az egykori Szeszgyárat egyébként alighanem jogtalanul saját műhelyként használó vállalkozónak kártérítésképpen ingyen lezárt parkolóhelyeket kellett adni a Kőris utcában. 

szeszgyar_visi1.jpg

szeszgyar_visi6.jpg

szeszgyar_visi4.jpg

De visszatérve az útépítéshez: a Kőris utca ezen szakasza ennek az építkezésnek köszönhetően várhatóan még kevésbé lesz élhető. A 99-es busz nyomvonalát is magába foglaló Kőris utcára ugyanis még ráterelik a Szeszgyár utcát is, amely végig a Kőris felé lesz egyirányú, tehát az utca átmenő forgalma tovább nő. Valakinek bizonyára jó lesz ez így.

szeszgyar_visi2.jpg

szeszgyar_visi5.jpg

Értem én, hogy a Visi Imre utcában fekvő Polgárok Háza látogatóit zavarja, ahogy ma a Szeszgyár utca kinéz, de lássuk be, a városrendezésnek azért ennél fontosabb szempontjai is vannak. Nyáron átadják az új utat, meglátjuk, mit hoz ez a lakóknak.

Komássy Ákos

(A képeket – és még egy párat – nagyobb méretben feltettük az fb-oldalunkra is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr328407320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2016.08.24. 17:56:45

Ez az utcakiszerkesztés A gyárbezárás és -bontás óta adóssága a kerületnek. Sőt, az utca egész a Orczy útig ki kell majd fusson. A szemközti új házakat is ennek fényében tájolták. A majdani forgalmi renden lehet polemizálni - ide-oda egyirányúsításal lehet csökkenteni az átmenőforgalmát. De a kiépítésetöbb évtizedes tartozás.

Amijo 2016.08.29. 04:54:15

@városjáró: Emlékeim szerint már 2006 vagy 7 körül is szó volt a Szeszgyár utca meghosszabbításáról a Kőris utcáig. Meg arról is, hogy a későbbiekben kialakítandó a Kőris köz, mely az Orczy úttal párhuzamosan szelné ketté tömböt, illetve a Visi passzázzsal való meghosszabbítása a Diószegi felé. Ja, és hogy az egykori Gázgyár területe is beépítésre kerül… Ennek majd 10 éve.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2016.08.29. 09:20:54

@Amijo: Igen. Az én fejemben is megvan ennek a réges régi terve, pedig közöm nincs a témához. Szóval a szándék már egy évtizedes, ha nem több. Furcsa hogy a poszttoló képviselő ennyire meglepődik, mert ilyen tájékozatlan a témában...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2016.08.29. 09:27:17

Nem kutattam sokat utána, de már a 2008-as IVS-ben is benne volt a Kőrisig való hosszabbítás terve.

www.terport.hu/webfm_send/3589
süti beállítások módosítása