A mi Józsefvárosunk

479. Sokan voltunk, sokfélék

2016. február 14. - cbfm

És akkor most pár szóban (a részleteket már mindenki, mindenhol megírta, kivéve az MTI-t) én is, tényleg csak röviden a tegnapi tüntetésről: sokan voltunk, sokfélék voltunk s mindannyian egyet akarunk. Többek között minőségi közoktatást, egy normális országot!

tanart_cbfm1.jpg

Legalább hárommillióan tüntettek szombaton a zuhogó esőben a Kossuth téren az Orbán-kormány oktatáspolitikája ellen. Ezt onnan tudjuk, hogy ha 2002-ben a két választási forduló között kétmillióan zsúfolódtak össze ugyanott (bemondta a Kossuth rádió – aki nem hiszi, kérdezze meg Rákay Kálmánt), akkor az időközben átépített, parktalanított, beton- és egyéb akadályoktól megfosztott területen kényelmesen el kellett férnie három- millió embernek – márpedig a tér a környező utcákkal együtt most tényleg zsúfolásig megtelt.

De ha mondjuk csak tízezer ember lett volna ott, az sem változtatna a tényen, hogy Orbán Viktor egyszemélyes oktatási ellenforradalma megbukott. (Hárommillióan az oktatásért, Népszabadság)

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM), Magdolna-negyed

***

Fideszes ex-államtitkár: pipa vagyok a borotválatlan, kockás inges tanároktól - Klinghammer István szerint a tüntetések nem oldanak meg semmit.

Borotválatlan, kockásinges tanárok!!! Zseniális! Ezek előbb-utóbb a cipőjükkel fogják verni az asztalt, mint Hruscsov az ENSZ-ben. Aztán eljön az idő, amikor a fejükkel. Hogy nem vették észre, mikor kell leállni. (via Wblog)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr598389946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása