A mi Józsefvárosunk

402. Közvécés-poszt

2015. július 29. - Amijo

03.jpgElőző (megjegyzés)posztunk második felében meg már egyszerkétszer korábban is szóba került a kosz, a mocsok, ami ellepi Budapestet. És Józsefvárost is. Meg persze az örökzöld téma, az ingyenes, nyilvános WC-k. Illetve azok meg nem léte, hiánya. A napokban (egészen pontosan tegnap és ma) a 8ker is körbejárta a témát fészbuk oldalán, két magvas bejegyzés formájában. Ezek lennének azok:

8ker - 2015. július 29. 12:15
"Még nem látott kulturált közterületi WC-t, és nem is tud olyat, aki tudná ezt működtetni." (Kocsis Máté kerületi polgármester, fővárosi tanácsnok mondja magáról egy önkormány- zati jegyzőkönyv szerint, 45. oldal)
"Látok a kerületi polgármesterek körében egy olyan fiatalembert, akit perspektivikusan nagyon alkalmasnak tartok erre a pozícióra." (Tarlós István főpolgármester mondja a kiszemelt utódjáról egy interjúban.)

kozwc1.jpg

fotó: Vörös Anna / A Város Mindenkié

A ferencvárosi és a belvárosi polgármester meg tudta oldani a feladatot, lásd Ferenc tér (igaz, idén már nem), Károlyi-kert, Olimpia Park. Megkérdeztük a működtetést végző munkásokat, akik mind cáfolták, hogy ott könnyű a munka, és azt is, hogy máshol nem lehetne megoldani. Többen ajánlották, hogy szívesen elmagyarázzák a józsefvárosi polgármesternek, ha nem tudja, hogyan lehet megszervezni a működtetést.

8ker - 2015. július 28. 12:15
A várost ellepő emberi ürülék problémája ugyanúgy meghaladja Tarlós István, oldalán Kocsis Máté tanácsnok, és a többi kerületi polgármester tervezési és szervezési képességeit, ahogy az elődeikét. dr. Kocsis Máté esete azért különleges, mert ő a kerület helyzetére hivatkozva pénzt kért és kapott az EU-tól ingyenes nyilvános WC-k létesítésére, majd úgy döntött, hogy mégse legyen nyilvános, ami papíron az, vagy teljesen zárva tartja őket.

És akkor így végére egy kedves, invitálás Bódis Lajostól a polgi fb-oldalára kiírva: "Kedves dr. Kocsis Máté, várunk a 8keren megbeszélni a kerületben zárva tartott EU-s közösségi létesítmények problémáját, a hiányzó feladatellátást. A munkatársaid évek óta megerősítik, hogy ezek a te személyes döntéseid. Remélem, tudsz időt szakítani a vitára ezekről a feladataidról és felelősségedről, látom, hogy egész más témákról írni itt van időd. (Odaát sokszor dolgozunk, a szabadidőnkben van időnk figyelni és megbeszélni ezeket.) Várunk!"

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr377663978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszorumagdolna 2015.07.30. 01:13:56

Én nem látom a polgi honlapján ezt a Bódis Lajostól való kedves invitálást. Levették volna?

Amijo 2015.07.30. 05:24:34

Pedig ott van, a Soros-poszt alatt...
süti beállítások módosítása