A mi Józsefvárosunk

369. Gondoltam, szólok

2015. május 16. - Amijo

Még valamikor tavaly ősszel (Szerk.: egészen pontosan október 18-án) írtam egy rövidet a Kálvária és a Kőris utca sarkán (még) álló házról, illetve az ott – és a szűkebb környezeté- ben – uralkodó áldatlan állapotokról. Röviden: több mint 130 éves a ház, aládúcolt főlépcső, omladozó függőfolyosó, elhanyagolt, szemetes környék. Azóta eltelt több mint hat hónap, és a poszthoz az alábbi rövid komment érkezett a múlt héten: "Tetszik a bejegyzés és teljes mértékben egyet értek. Érintett vagyok az ügyben. Azóta annyi változott, hogy a körfolyosóról potyogni kezdtek a tégladarabok, és több tartó már életveszélyes állapotban van. Nem kell sok idő és leszakad."

koris3b-2.jpg

koris3b-3.jpg

koris3b-4.jpg

Mert Józsefváros épül, egyre csak épül. És mi – kik nem a Palotanegyedben lakunk – így épülünk újjá. Táblácskákkal, vagy anélkül...

Körmendi Gábor Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr927464884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása