A mi Józsefvárosunk

358. Könyvégetés nem lesz

2015. április 23. - cbfm

01.jpgValamiért a diákok nem hisznek a kormánynak, ha az oktatásról van szó - !!444!!! Tegnap több mint ezren tüntettek a felsőoktatási szakok megszün- tetése és az egyetemi autonómia csorbítása ellen, és addig nem is állnak (állunk) le, amíg a teljes tervezetet vissza nem vonják. Közben – szintén a 444.hu – akadt rá a szerda esti budapesti egyetemista tüntetés egy apró sztorijára a Népszabadság helyszíni riportjában.

Émmeg náluk találtam meg, van ilyen… A kis történet szerint amikor a tüntetők már elhagyták a Deák teret, egy egyetemistához odalépett egy bajszos férfi, és rákiáltott:

„Mit tüntetsz, te rohadék? Hány nyelven beszélsz? Miért nem tanulsz inkább, te majom?”
A diák kapásból azt válaszolta, hogy három nyelven beszél. Erre a férfi pofonvágta a fiatalt, azt kiabálva, hogy „Te rohadt kommunista!”

A diák a beszámoló szerint ezután felindulásában vissza akart támadni, de társai lefogták. A támadó, aki magát amúgy egyetemi tanárként mutatta be, még meg is próbált belerúgni a diákba. A rendőrök hamar odaérkeztek, és igazoltatták a támadót, a tüntetők pedig továbbhaladtak. A rendőröknek a férfi azt mondta, hogy korábban egy diák megrúgta, ez idegesítette fel, de a diákoknak amúgy is tanulniuk kéne, nem pedig tüntetni.

camara_diaktunt1.jpg

Már Józsefvárosban. A Ludovika térre tartunk a Wallenberg épületéhez…

És ha már a rúgásnál tartunk: Balog Zoltán eggyel kisebbet rúg a Wallenbergbe. Merthogy ugyan letett az Emmi arról a tervéről, hogy hat különböző intézménybe szórja szét a Wallenberg Szakközépiskola diákjait, de az iskola mindenképp költözni fog. Mert kell a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek az épület. Ennyi.

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

***

Ceglédi Zoltán, április 20., 23:21: Olyan szép, értelmiségi feje van a Balog Zoltán miniszter úrnak, hogy szerintem könyvégetés szinte biztosan nem lesz. Bezárják a káros egyetemeket, káros gimnáziumokat, és szépen, egy nagy-nagy raktárban elzárják a káros könyveket. De könyvégetés nem lesz. Kivéve, ha kell a rezsicsökkentéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr307392386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása