A mi Józsefvárosunk

288. Pánik Józsefvárosban?

2014. december 16. - akoskomassy

01.jpgA kapkodással kevert kormánypárti pánik megérkezett Józsefvárosba is. Érthetetlen (?) oknál fogva – nem is igazán szabályosan, de bizonyosan az esemény rendeltetésével szemben – a polgármester átpakolta a csütörtöki közmeghallgatást este 6 óráról reggel nyolcra. Tegnap, hétfőn, azaz három nappal az esemény előtt. Hogy azért van ez így, mert ilyenkor az aktív korú lakosok többsége már dolgozik, vagy azért mert az újságírók ilyenkor még alszanak, azt nem tudni.

Persze biztos lesz ezeknél egy sokkal szebb hivatalos magyarázat, de ez így akkor is minimum ciki, ha nem törvénysértő…

kozemgallgatas1.jpg

Közmeghallgatás (régebbi kép, forrás: jozsefvaros.hu)

Másik legfrissebb kapkodás: legutóbbi képviselőtestületi ülésen rákérdeztem a polgármesterre, hogy mégis mit tervez tenni jövőre, amikorra kormány eltörli a szociális segély mellett az adósságcsökkentési támogatást is. (Ezzel az eszközzel csak az elmúlt években több ezer józsefvárosi polgár menekült meg a kilakoltatástól.)

Miután jön a közmeghallgatás, és az utolsó KT-n szóvá tettem, hogy nem kaptam időben választ, most sürgősen (10 nap alatt) megérkezett. A semmitmondó válasz. A polgár- mesternek feltett kérdésemre, a jegyző leírta azt, hogy a hivatal mennyire nagyon követi az eseményeket, és majd akkor fognak javaslatot tenni a rendeletmódosításra, ha indokolt lesz. Kár, hogy ennek semmi köze a kérdésem tartalmi megválaszolásához.

Pánik van, olyan mintha hamarosan választás jönne. Pedig nem jön. Egyelőre.

Komássy Ákos

***

Mára ajánlott olvasmány:
Miért csökkentik a segélyeket? (2014. december 16., Kis Miklós) – A kormány semmit nem tesz véletlenül, hatalmi okok állnak a költségvetésben jelentős tételnek nem mondható segélyek eltörlése s a felelősség önkormányzatokra hárítása mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr76987895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajdapeterutca 2014.12.16. 17:48:25

"nem is igazán szabályosan"
"minimum ciki, ha nem törvénysértő…"

Egyértelműen jogszabályt sért, nem is egyféleképpen. Nehezére esik egyértelműen beszélni? Ön és a pártja akarta valaha vezetni a kerületet?
süti beállítások módosítása