A mi Józsefvárosunk

255. Köszi, Kocsis Máté!

2014. október 22. - cbfm

05.jpgKocsis Máté egykoron azzal indított kereszteshadjáratot a Kék Pont ellen, hogy a kerületbe vonzza a drogosokat. De mióta elüldözték a szervezetet, egyre többen lövik magukat az utcán és több az eldobált tű - adta hírül a cink.hu. (Nagy Attila hétfői gyorsjelentése Józsefvárosból). A tűcsere-program és a hozzá kapcsolódó fecskendőbegyűjtés együttes leállítása mostanra már meghozta gyümölcsét.

A Hepatitis C-s, és detektáltan HIV-fertőzött drogosok egymásnak adják a használt tűket, szóval kb. fél év, míg a kerületen kívül is megjelennek a fertőzöttek.

tucsere1.jpg

És bár a központ bezárása óta több a takarító, több a rendőr (viszik is másodpercek alatt a társadalmilag roppant veszélyes plakátfirkálókat), viszont a drogszemét mennyisége nem csökkent, jóval több droghasználattal kapcsolatos jelenséget lehet látni az utcán, mint bármikor azelőtt. Ugyanis mindösszesen két tűszedő lohol a kerület teljes területén (mon- dom 2!, mondom, a kerület teljes területén!), ők szedhetik csak fel a használt fecskendőket az utcákról és a játszóterek környékéről. Köszönjük Kocsis Máté!

Ja, és ma volt a képviselőtestület alakuló ülése...

***

A Kék Pont 2006 óta működtetett ártalomcsökkentő központot a nyolcadik kerületben, ahol steril fecskendőket osztottak a drogfüggőknek, hogy ezzel akadályozzák meg az AIDS terjedését. Az önkormányzat szerint viszont a Kék Pont csak a droglobbit támogatta, és valójában maga a tűcsereprogram volt felelős azért, hogy növekedett a függők száma, és az eldobált drogszemét mennyisége. Az önkormányzat ellehetetlenítette a Kék Pont tűcsere programját, szeptember elején kényszerültek végleg bezárni. A hecckampány egyik civil főszereplőjét azóta fideszes önkormányzati képviselőnek választották a kerületben.

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr266816699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása