A mi Józsefvárosunk

253. Jártomban-keltemben 16.

2014. október 18. - Amijo

07.jpgLezajlott az önkormányzati választás, az eredmény meg olyan lett, amilyen. De ettől a házak állapota nem javult. Itt van például a Kőris utca 3/B. szám alatti, 1882-ben Hosztalek Károly tervei szerint épült – eredetileg földszintes – bérház a Kálvária utca sarkán. (Az emeletet 1900 körül építették a házra). Kívülről nem tűnik annyira katasztrofálisnak, de aki járt bent, az tudja, hogy semmi sincs rendben.

Az összeférhetetlen bérlőkön túl, a ház szerkezete is bőven hagy kívánnivalót maga után. A tető ugyan javítgatva van, de erősen látszanak a romlás jelei. A függőfolyosók a szokásos romos állapotban vannak, a főlépcső emeleti része aládúcolt, és évek óta nincs változás. Az újraválasztott polgármester messziről kerüli a környéket, de még a fideszes önkormányzati képviselőt sem ismerik vagy látták a házban, pedig bőven lenne itt tennivaló.

koris3b-1.jpg

koris3b-3.jpg

koris3b-2.jpg

A ház bontásra érett, és a régi helyére újat kellene építeni. A környéken jó lehetőség van a fejlesztésre és új épületek, lakások építésére. Üres telkek sorakoznak körös-körül, a Kőris 4/A és Kőris 5/A (Kőris-Kálvária sarok) és Kőris utca 7. évek óta üresen álló telkei, vagy az Illés 6-8-10 helye is kong az ürességtől. És persze a telkek elgazosodottak, szemetesek, nem meglepő módon egyúttal búvóhelyet jelentenek a drogosoknak.

Körmendi Gábor Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr976806027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajdapeterutca 2014.10.19. 22:41:07

Kedves Gábor Attila4

Hasznos és érdekes ez a sorozat!

Ámde, nem lettetek többség, Komássy Ákos pedig nem lett polgármester. S mivel ez előre látszott, az sem nagyon érdekes, hogy a negyed újjáépítésére vonatkozó elképzeléseteket miből lehetne finanszírozni, hogy hogyan működne a vegyes házak modellje stb.

Annál érdekesebb, hogy mit gondolsz személyesen te a most induló kilakoltatásokról?

És arról a kilakoltatások önkormányzati hatáskörbe helyezését célzó törvényjavaslatról, amelyet Kocsis Máté és az önkormányzati sajtó bejelentett, Komássy Ákos szerint viszont ő lebeszélte róla a polgármestert, s ezért aztán az elmúlt fél évben a választókkal sem látta értelmét megbeszélni?

Azért is mondom, mert ezekben a házakban, minden problémájuk ellenére, emberek laknak, amelyek helyett ha nem kapnak más elhelyezést, az utcára kerülhetnek.

Van-e információd arról, hogy kb. milyen arányban és átlagosan milyen összegben vannak közöttük hátralékosok?

Mit értesz az alatt, hogy összeférhetetlen bérlők? Minden bérlő az? Hogyan ítélik meg, hogy ki az, ki nem? Hol volt szó az elmúlt négy évben nyilvánosan arról, hogy mit tesz az önkormányzat az együttélési problémák mérséklésére? Vagy hogy hogyan lehet, hogy egy házba csupa összeférhetetlen család kerül, ha erről van szó?

Ezt is azért mondom, mert az önkormányzati kommunikáció azt írja - annak ellenére, hogy Komássy Ákos szerint ő lebeszélte a polgármestert -, hogy az együttélési problémákat kilakoltatással fogják kezelni.

Szóval mi az ellenzéki program ezzel kapcsolatban? És mondjuk személyesen a tiéd?

Horváth Éva75 2015.05.09. 19:00:29

Tetszik a bejegyzés és teljes mértékben egyet értek. Érintett vagyok az ügyben . Azóta annyi változott, hogy a körfolyosóról potyogni kezdtek a tégladarabok és több tartó , már életveszélyes állapotban van. Nem kell sok idő és leszakad.
süti beállítások módosítása