A mi Józsefvárosunk

229. Patyomkin visszatért

2014. szeptember 16. - cbfm

04.jpgTereink sorra megújulnak. Van amelyik 15 év alatt már ötödször is.  És a házaink is szépülnek. Csakhát míg kívül szépek, belül rohadnak. Még a múlt hét közepén került fel az alábbi videóriport a Hír24-re, miszerint a Szerdahelyi utca 11. szám alatti 1910 körül épült, négyemeletes bérházat – mint Báthory Róbert riportjában is elhangzik – felújította az önkormányzat, csaknem 28 millió forintból.

De csak a homlokzatot és a bejáratot, magához belül a házhoz érdemben hozzá sem nyúltak. Mert ugye Józsefváros újjáépül…

És az eset nem egyedi, mondhatnék másik példát is a Kőris utcából: ismerősöknél vagy nyolc éve leszakadt a fürdőszobában a plafon kb. a riportban is látható nagyságú és vastagságú darabja. Az önkormányzat szakemberi kimentek, megnézték. Aztán pár nap múlva jókora gerendákat véstek a falba, fölé deszkából "álmennyezetet” tettek, ideiglenes megoldásként. Azóta is úgy van…

***

A Patyomkin-falvak olyan állítólagos "ál-falvak” voltak, melyeket Grigorij Alekszandrovics Patyomkin miniszter állíttatott fel II. Katalin cárnő látogatása előtt a Dnyeper folyó partján, hogy megtévessze a cárnőt. Úgy tartják, Patyomkin, aki a hadjáratot vezette a Krím-félszigetre, falusi házak homlokzatait állíttatta fel, hogy lenyűgözze az uralkodót az újonnan meghódított terület gazdagságával.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr396704119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása