A mi Józsefvárosunk

228. Jártomban-keltemben 8.

2014. szeptember 15. - Amijo

06.jpgNépszínház utca 16. - Födémmizéria
Józsefvárosi társasházi sétám során a Népszínház utca 16-ban is érdekességekre leltem. A ház a józsefvárosi átlaghoz képest jobbnak tűnik, de komoly tartószerkezeti problémák látszanak, és ez nem jelent jót. A 4. emelet feletti födém vélhetően megrepedt, vagy ennél súlyosabban megsérült, mert egy tetszetős kis alátámasztást kapott.

Ezzel persze a probléma nem megoldott, de a balesetveszély, és életveszély átmenetileg elhárult. Józsefvárosban számos építőipari beruházás zajlik, de ezek főként homlokzati szépítések, vagy felesleges és káros zöldfelület betonozások, és csak csekély százalékban koncentrálnak a valós problémákra.

nepszin16-1.jpg

nepszin16-4.JPG

nepszin16-2.JPG

Politikusként értem, hogy kampányolni kell, de kevés, hogy csak látszat tevékenységet folytat a mostani önkormányzati vezetés, ugyanakkor építőmérnökként nem értem, hogy a tényleg fontos kérdések, hogy szorulhatnak ennyire háttérbe. Azt hiszem még nem késő megkongatni a vészharangot, hogy felelős és szakértő vezetés kell Józsefvárosban, amire már nem kell sokáig várni, mert október 12.-én jövünk.

nepszin16-3.JPG

nepszin16-5.JPG

Az 5+1 emeletes, egyudvaros eklektikus (szecessziós?) lakóház 1910/11-ben Benedek Dezső tervei szerint – eredetileg négyemeletesre – épült, a Ramaszéder család megrendelésére. A két legfelső emelet 1960 körül került a házra.

Körmendi Gábor Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr66701183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása