A mi Józsefvárosunk

209. Kezdődik a kampány!

2014. augusztus 23. - cbfm

Ma kezdődik hivatalosan is az önkormányzati választási kampány, hétfőtől pedig a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon. Igen, itt nálunk Józsefvárosban is.

kampany_cbfm1.jpg

Frissen a nyomdából

***

A rendszerváltás óta nem voltunk ilyen szegények (Népszabadság, 2014.08.21.)
Sokkoló adatokat hoztak nyilvánosságra kutatók a magyar népesség elszegényedéséről. 2012-ben a magyarok 47 százaléka élt olyan háztartásban, ahol a szegénység és társadalmi kirekesztettség legalább egyik formája jelen volt, nyolc százalékában pedig mindhárom. Igen, itt nálunk Józsefvárosban is.

A héten átadott kettőskeresztes Golgota tér 75 millió forintból lett felújítva.

CBFM – Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr866628993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajdapeterutca 2014.08.30. 10:41:57

Üdv itt is! Találgatjuk páran egy ideje, mi lehet az MSZP-szórólapon az összefogás logókkal jelzett szereplői közül balról a második. Tudtok segíteni?

(A dizájn hasonlósága világos, és a résztvevők némelyikének furcsasága is, de most nem ez a téma, hanem hogy milyen szervezetről van szó ott.)

Amijo 2014.08.30. 11:30:51

Nemigazán, de megkérdezzük...

Amijo 2014.08.30. 20:25:35

Amíg a hivatalos válasz megérkezik... Ennyit sikerült kinyomozni: a kérdéses logó Európai Föderalistáké.

Amijo 2014.08.30. 20:28:24

@vajdapeterutca: Legalábbis ebből gondoljuk: "Létrejött a józsefvárosi összefogás a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Liberális Párt megállapodásával, az Európai Föderalisták, a Societas és a Gyarapodó Józsefváros mozgalom közreműködésével."

vajdapeterutca 2014.08.31. 09:02:18

@Amijo:

Köszönöm szépen! Az lesz az, az ő oldaluk alapján világos. Soha nem találtam volna meg enélkül az infó nélkül!

Honnan a szöveg? Üzenem a hivatalosoknak, hogy érdemes volna nem csak logókkal és piktogramokkal üzenni.
(Még ha a Fidesz-jelölteknek még a neve sem publikus, az MSZP - vagy összefogás, vagy "piktogramos" vagy hogy mondjam - jelöltek neve legalább részben az.)

(Az egész roppant zavaros. A régi pártprogramról, melyről már nem beszélnek, egy plakát kapcsán kiderül, hogy mozgalom. Az Európa Ház stábja által alapított egyesület vagy párt - a közléseikből nem világos - érdeklődik a kerület iránt, ráadásul a logójuk is emlékeztet egy másikra. Egyik rejtély követi a másikat.)

komassy · http://www.komassy.hu 2014.08.31. 09:20:40

Igen. Az Európai Föderalisták logója balról a második. Az arculattervezés részleteibe én sem folynék bele, szakemberek segítségével és aktivisták közreműködésével hoztuk össze, így sikerült.

A Gyarapodó Józsefváros továbbra is a kerületprogramunk, a mozgalom annak kapcsán szerveződött, de tagjait inkább egy a párthoz hivatalosan nem feltétlenül kötődő kerületi baloldali értelmiségi körnek nevezném, akik józsefvárosi várospolitikával foglalkoznak és többször nyújtottak már segítséget a programunk fejlesztésében.

Tényleg nem tökéletes a most összeállt józsefvárosi összefogás, de a legjobb, ami jelenleg megvalósulhatott.

vajdapeterutca 2014.08.31. 12:55:46

@komassy:

Köszönöm!

Úgy érzem, érdemes volna tájékoztatni a lakosokat, kikkel fog össze. (A pártaktivistákat is érdemes volna tájékoztatni, bár ahhoz semmi közöm, csak csodálkozom.)

És tudom, a helyi Fidesz nem hozza nyilvánosságra a jelöltjei nevét (a helyi sajtóból derül ki egyik-másik fideszes név, egyikük esetében facebook-kommentből és CBFM bloszposztjából), a helyi MSZP és összefogásvalami pedig "legalább" maga hozza nyilvánosságra néhány képviselőjének a nevét (egyebet nem). Örülni kellene?

Nehéz lejönni arról a drogról, hogy a kerületi történéseket kommentálja az ember, és próbáljon beavatkozni. Annyi minden történik, kisebb-nagyobb következményekkel, és annyira nincs reflektálás a hivatalos szereplőknél. De fog menni, csinálok mást. (Ahogy mondtam, még válaszolok Balázsnak arra a hírre, hogy a bizottságban és a testületen fellépett - tudtommal egyedüliként - az uniós bérházfelújítások szörnyű szervezetlensége és konfliktusai miatt. Reagálok arra is, hogyan tárgyal és milyen következtetésre jut Ákos a polgármesterrel az egyszerűsített kilakoltatási eljárásokról. És arra a felvetésre is, hogy esetleg "civil köntösbe burkolt pártpolitikát játszom".)

Jó, hogy civil kérdésre (a furcsa logósor kapcsán) szóba került a program. Évek óta (nagyjából Molnár György távozása óta) nem hallani rendezett elképzeléseket arról, hogy a helyi szocialisták szerint mit lehet és érdemes cselekedni. Furcsa, hogy azt írja, nemhogy rendszeresen karbantartott program, hanem e köré szervezett mozgalom, vagy legalábbis baloldali értelmiségi kör is van, akik józsefvárosi várospolitikával foglalkoznak, mégsem látta érdemesnek közülük senki, sosem hallatni magáról.

Sajnos ez engem emlékeztet az Ákos által említett számos aktivistára, akiknek az érdeklődését úgy mutatja be: Rögtön reagálnak a pártelnököt ért kritikára. Naprakészek a mandátumok elosztása és személyzeti ügyek tárgyú belső kavarásokban. Semmi más nem érdekli őket, például és főleg a szegényeket, romákat fenyegető tömeges kilakoltatás. Csak a pártelnök szájával nyilvánulnak meg, nem jönnek mellette érvelni sem korábban, sem most, egyetlen konkrét ember vagy nick nem mutatkozik közülük.

Emlékeztet Jóvér Bélánéra is, aki a ciklusban (talán korábban is, a hivatalnak hála, többet nem tudni) közoktatási ügyekben szakért önkormányzati pénzből a pártelnöknek, aki - a párttal együtt - teljesen passzív közoktatási ügyekben.

Meglepi, Ákos, ha valaki azt a következtetést vonja le, hogy amit mozgalomról, aktivistákról, szakértői munkáról ír, az egyszerűen nem igaz?

vajdapeterutca 2014.08.31. 13:26:30

Az Európai Föderalistákat kihagytam, bocs.

Ők azt mondják magukról (legalábbis korábban mondták), hogy párt.

Ha majd elérhetők lesznek, valaki megkérdi tőlük, mit gondolnak a helyi EU-s fejlesztésekről, szakértésről, civilekről? Azért is, mert itt vannak, azért is, mert az Európa Ház története ezeket a kérdéseket különösen indokolja.

Ákos azt mondja, velük együtt tervezte a logót ("hoztuk össze") : "eztígymosthogy"?
süti beállítások módosítása