A mi Józsefvárosunk

179. Horváth Mihály tér, most

2014. július 03. - Amijo

01.jpgA Kálvária tér után essék most egy-két szó a Horváth Mihály térről is. Június közepén kezdődött el az átépítése (újjáépítése?), ekkor elkerítették. A legendárium szerint ugyanis itt lesz Józsefváros új, csilivili főtere, és majd kerületi ünnepségeknek, rendezvényeknek, különböző vásároknak (?) és koncerteknek ad otthont. Node nézzük meg közelebbről, hogy mi is történik ott ezekben a napokban. (Szerk.: a képek a múlt héten készültek.)

Emlékezetes, hogy Szili Balázs még tavaly augusztusban eléggé egyértelmű aggodalmának adott hangot a tér átépítésével kapcsolatban, Horváth Mihály téri fák - isten veletek! címmel. Akkoriban az derült ki, hogy az átépítés 3900 m2 területet érint, ami a tér Baross utcától délre eső részének teljes egésze. A Micimackó Park és a Gimnázium előtti burkolt tér ugyan változatlan marad, ámde lesz zenélő szökőkút és díszburkolat.

horbath_m_ter1.jpg

horvath20140627-3.jpg

És hogy mi lesz a fákkal meg a bokrokkal? Erre a kérdésre akkor az volt a válasz, csak a nem életképes fákat vágják ki, a többit igyekeznek megőrizni.

horvath20140627-2.jpg

horvath20140627-1.jpg

Hát, nem tudom mennyire igyekeztek. Szép nagy farönkök erre-arra, gyökérzettel együtt kikerült méretes tuskók, legalább 4-5 a Baross utcai kerítés mellett. Középen meg szépsé- ges, famentes terület, jelenleg hatalmas sóderdombbal, vagy mivel…

A 120 millió forint önkormányzati forrásból megújuló tér nyár végére készülhet el.

***

Az különben nagyon érdekelne, hogy a Baross utcai autóforgalom mellett mekkora hangerővel szól majd a kútból a muzsika? Meg hogy mit szólnak majd ehhez a környék lakói? De hát istenem! Bizonyára zenélő kútra is el lehet költeni egykét tízmilliót valahogy. Miközben a kerületnek még mindig vannak kevésbé szerencsés, nyomorúságos részei…

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr806471275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása