A mi Józsefvárosunk

169. Bezárt a Négy Tigris

2014. június 18. - akoskomassy

02.jpgBezárták. Mármint a Négy Tigrist. A kispénzűek, vagy ha úgy tetszik, a szegényemberek piacát. Ez az a tipikus helyzet, amikor keveredik a szezon a fazonnal. Igen, ronda volt a bódéváros. Sejtettük azt is, hogy volt itt feketepiac. A bűnözést megtűrni pedig nem szabad. De tudtuk azt is, hogy ez volt a szegények piaca, ahol a kispénzű emberek megvehettek sok mindent, amit máshol nem tudtak volna megfizetni.

A polgármester még tavaly nyáron a zárást beígérte, bezáratta. Ez van. Épülhet a sportközpont. Vagy esetleg egy stadion…

Közel nyolcvan rendőr és egy bírósági végrehajtó segítségével számolták fel a Józsefvárosi piacot: az eddigi bérlők nem tudják, hol tudják folytatni az árusítást. Az atv.hu riportere a helyszínen követte a piac bezárását.

A MÁV közleménye szerint a bérlő „rengeteg bódét, konténert, több tonnányi törmeléket, szemetet és felfordulást hagyott maga után. Emiatt több napig is tarthat a végrehajtói eljárás és leltározás.” A 40 ezer négyzetméteres terület értékesítését sem zárják ki, de tavaly már előkerült egy terv egy négymilliárdos sportközpontról, és egy ötmilliárd forintba kerülő rendezvénycsarnokról és mélygarázsról is. A terek szerint a "sport-részleg" a pályaudvar Fiumei úti, nyugati szélétől a Posta telkének végéig tartó területen valósulhatna meg – írja az ittlakunk.hu.

Komássy Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr656351965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása