A mi Józsefvárosunk

114. Kutyafuttató a téren

2014. február 28. - ReveszM

06.jpgMi baja lehet egy kutyafuttatónak?

A II. János Pál pápa tér rendbetételét az egyik közeli ház ablakából figyelhetem. Egyre rendezettebbé válik, már a járólapokkal kirakott gyalogos utak közepéről is kiköltöztették a villanyoszlopokat. Azt figyeltem meg, hogy hiába van készen az új kutyafuttató, abban egyetlen kutyát se láttam, azon kívül viszont tizenötöt. Legközelebb tizenhármat.

Egyszer jött egy srác, leült a kutyafuttatón belül egy padra, levette a pórázt a kisméretű kutyájáról. A kutyus azonnal felugrott a gazdi mellé a padra, onnan a kerítésre, és uccu neki. (A gazdi ugyanilyen lendülettel repült a kutyája után, de ez az ugrás 25 év felettieknek ellenjavallt.)

kozter_kutya1.jpg

A parki kutyások szerint a kutyafuttatót nem lehet használni, mert:

  • Alacsony a kerítése, a nagyobb kutyák könnyen átugorják, a kicsik meg a kerítéshez túl közelre tett padokat közbeiktatva tudnak kiugrani (lsd. mint fent).
  • A futtató két végén van bejárat, ha az egyiken bemennek, és a másik nyitva, a kutya ki tud szökni.
  • A kutyafuttatóban földes és a kaviccsal borított sávok váltják egymást, ezeket a sávokat földbe süllyesztett keskeny fémsínek választják el egymástól. Volt már olyan kutyus, amelyiknek megsérült a talpa, mert ráugrott a sínre.
  • A földes sáv eső után sáros, a kavicsosból meg nehéz összeszedni a kutyaürüléket.

Ezen túl már csak azt nehezményezték, hogy a kistermetű, és a nagytermetű kutyáknak egyetlen, közös kutyafuttatót terveztek. Azt javasolták, hogy kutyafuttató tervezése előtt a tervező egyeztessen kutyásokkal. Merthogy sok pénzért készült egy jó nagy kutyafuttató, szemre szép is, csak éppen a kutyások szerint nem használható. (Az igazsághoz tartozik, hogy már kétszer láttam egy hölgyet három igen nagy kutyával a kutyafuttatóban.)

Révész Márta
Józsefváros, Corvin negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr585836454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása