A mi Józsefvárosunk

64. A magyar foci

2013. október 25. - SziliBalazs

01.jpgAha, az. Amelyik jobban teljesít. Mert mindenkinek szüksége van ebben a stresszel teli világban egy hobbira, ami kikapcsol, szórakoztat, amiben megleli önmagát. A hobbinkra nem sajnálunk pénzt áldozni. Orbán Viktornak a foci a hobbija, és ő sem sajnálja rá a pénzt. Igaz nem a sajátját, hanem valamennyiünkét költi. 82 milliárd stadionépítésre, és akkor a TAO-s pénzekről, vagy a felcsúti focibirodalom áráról nem is szóltam.

Természetesen labdarúgóink ettől nem lettek képzettebbek, nem javult az erőnlétük, sem a küzdőszellemük, és ahogy negyed százada mindig, most is elvéreztünk a VB selejtezőn. Válogatottunk, nem átallott a Nemzeti Együttműködési Rendszert teljesen figyelmen kívül hagyva, egy nyolcast kapni Hollandia csapatától. A kormányzati elvárás a sok pénz fejében jobb eredmény, annak következtében több szavazat. Ebbe a koncepcióba paccsogott bele az 1-8, és most a harag nagy! Lemondott Egervári Sándor foci kapitány, és a FIDESZ kommunikációs igazgatója facebookon üzen az MLSZ elnökének, hogy „Egervárinál nem szabad megállni…”

orbán foci_1.jpg

Deutsch Tamás már konkrétan kimondja, az MLSZ elnökét terheli a felelősség, a történelmi vereség miatt, aki „elherdálja a labdarúgás fejlesztésére rendelkezésre álló lehetőségeket”. Újpest polgármestere egyenesen lemondásra szólítja fel az elnököt. Össztűz zúdul az OTP vezérre, hiszen kell a bűnbak, mert a fent említett koncepció nem lehet rossz, csak az MLSZ vezetés!

Csányi Sándor azonban ilyen ficsúrokat szokott reggelizni, sajtótájékoztatón derekasan kiosztja a fiúkat. Kerületünk polgármesterének azt ajánlja, hogy tekintettel a folyamatosan csökkenő józsefvárosi focipályákra, foci ügyben fogja be a száját! Hozzáteszi, annyi területen tud kommunikációs igazgatóként hazudni, hagyja békén a focit. Szó, mi szó, Testületi ülésen magam is szembesültem azzal, hogy Kocsis Máté a véleményalkotás során, nem hagyja magát a tényektől megzavarni.

 A FIDESZ jófiúkkal kapcsolatos Török Zsolt által megfogalmazott kritikára reagáló közleményében pl. a JVSZ volt igazgató helyettesét – aki kerületünkben párttag –, kinevezte MSZP alelnöknek, csak azért, hogy a helyi szervezetünket nagyobb súllyal rángathassa bele a visszatámadásba.

Kocsis Máté nem szereti, ha hazugnak nevezik, (ezt már saját bőrömön tapasztaltam) ezért „ellen sajtótájékoztatót” tartott. Csányi minősítését nem igazán cáfolta, amikor azt állítja a Tavares-jelentésről kiderült, a szocialisták diktálták tollba, miután Herzog Edit – aki arról beszélt, hogy ők azon dolgoztak, hogy a szankciók lehetősége teljesen kikerüljön a jelentésből – „önvallomásával lebukott”.

Ezután, egy kis színjáték következik, Kocsis Máté némileg arrébb sétált, azt gondolván, így hitelesen tud politikusból, hirtelen átvedleni magánemberré és a FIDESZ logóktól térben eltávolodva Szanyi Tiborozza le Csányit. Némi ekézés után meglepő adatot közöl: Józsefváros az utóbbi 5 évben 800 milliót költött 18 sportpályára.  Kioszt egy papírt a költségekről pályánként. Nyilván az én hibám, hogy nem érzékelem, hogy kerületünkben szinte egymást érik a sportolási lehetőséget biztosító létesítmények, de fogadjuk el, így van. Ekkor felmerül a kérdés, egy ilyen szegény kerületben 800 milliónak tényleg a legjobb helye sportpályákban van?

A sajtótájékoztató miatt háromnegyedórával később kezdődött a testületi ülés. Többen megkérdőjelezték, hogy tényleg ennyire fontos volt-e ez a sajtótájékoztató. A kétkedőknek ajánlom Deutsch Tamás Csányi Sándornak szánt szavait: "A győztesek vicceket mesélnek, a vesztesek sajtótájékoztatót tartanak!"

Szili Balázs - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr725599307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása