A mi Józsefvárosunk

750. Vendégek a Háznál

2018. május 01. - Amijo

Nem először kerestek meg bennünket külföldi egyetemek tanárai és diákjai, akik a 2006-ban indult Magdolna Program bérlői bevonással történő városrehabilitációs munkálatai iránt érdeklődtek. Ma, amikor "lakossági bevonáson" valami egész mást és semmiképp sem egy önszerveződő, független civil összefogáson alapuló, városrehabilitációban való részvételt ért a tulajdonos-önkormányzat, talán érdemes emlékezni arra, hogy 2006 őszén, 4 bérház lakói, saját szervezésben állítottak ki majd' száz lakót, hogy közreműködjenek az épületfelújítási és szociális megújítási programban.

budahazy20180427.jpg

A képen a józsefvárosi rehabilitációs programról szakdolgozatot írni készülő belga egye- temista lányok láthatók a programindító Karácsony Sándor utcai ház udvarán, köztük szerény személyemmel, aki a kalauzuk volt tanulmányútjuk során.

Budaházy Gusztáv, 2018. április 27.

***

Más: "Annak érdekében, hogy az Önkormányzat a kötelező feladatait, köztük a kötelező közszolgáltatásokat továbbra is magas színvonalon tudja biztosítani a lakosság részére, szükséges az elhivatott dolgozók megtartása és motiválása közszolgálati célú lakáspá- lyázat kiírásával." A csütörtöki képviselő-testületi ülésen 51 üresen álló, de hasznosítható önkormányzati tulajdonú lakás közszolgálati célra történő kijelölését tervezik, június végé- ig az elosztásukat is megszervezik. A lakások közül három háromszobás (nagyobbak mint 110 négyzetméter), negyven komfortos/összkomfortos. A lista (és a többi vagyongazdálko- dási javaslat) itt megnézhető. (via 8ker)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7013883144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása