A mi Józsefvárosunk

509. Fekete lyuk (1)

2016. május 11. - Amijo

Gondolom, elég sokan emlékeznek még arra, hogy tavaly augusztusban csodák csodájára megnyílt a föld a Teleki téren a piac mellett, és született mindannyiunk örömére egy hatalmas kráter, örültünk is neki nagyon. Aztán ha nehezen is, de valahogy befoltozták. Most – ha nem is olyan méretes – újabb kráter született a kerületben, egy fekete lyuk, mely mindent elnyel(het).

papater_lyuk.jpg

Vasárnap délután fényképezte Staffenberger úr a szépen felszalagozott méretes lyukat a II. János Pál pápa téren. Na igen: "Józsefváros Újjáépül". Biztos vagyok benne, hogy az úthibák "rendezése" nem így történik a Kocsis lakóhelyét jelentő Palotanegyedben. És az is biztos, hogy egy ilyen "Fekete Lyuk" nem maradhat "Fekete Lyuk" még napokig sem a Palotanegyedben – írja szolid észrevételként mindehhez a  Tiltakozunk a Szigony utca átnevezése ellen! fb-oldalon.

Sajna nem tudom, meg van-e még ma is (mondjuk amilyen tempóban mifelénk szoktak útjavítani, nagy az esélye), mert persze ki kellett volna menni személyesen is megcsodálni, de egyszerűen nem jött össze egy ilyen séta. Így aztán maradt Staffenberger úr fényképe és megjegyzése, köszönet érte. (Azt azért lássuk be, szép darab – akár meg van, akár nincs.)

***

De hogy ma se maradjunk jó hír meg CBFM nélkül: hétfőn a Parlamentben Harangozó Tamás megkérdezte a nép szeretett miniszterelnökétől, hogy mi a fenét képzel magáról, kicsoda ő? Mégis mit gondol, ki maga? Teljhatalmú kormányzó, vagy király? – érdeklő- dött a képviselő, és még megjegyezte, hogy Orbán Viktornak kutya kötelessége érdemben válaszolni a neki feltett kérdésekre. Most mit mondjak, nagyon ideje volt ennek. (CBFM)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr418707792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása