A mi Józsefvárosunk

368. Testületi ülés volt (1)

2015. május 14. - Amijo

 06.jpg"Mi szarunk a politikai vitára." (egy szülő az óvoda-összevonáshoz)

A képviselő-testület ma is rendkívüli ülést tartott. Többek között az óvodák összevonásról, a tavalyi költségvetés végrehajtásáról, a Magdolna Negyed Programról, a Szeszgyár utca meghosszabbításáról, a gyermekétkeztetés feltételeinek javításáról és végül az SZMSZ módosításáról szavaztak.

Az ülésről készült videót itt lehet megnézni:

Mi pedig mostanáig vártunk, hátha érkezik legalább egy rövid beszámoló minderről – nem érkezett –, így most feltesszük ide Virág Tamás már megszokott helyszíni tudósításának linkjét. Azért csak a linkjét, mert nekünk már nincs pofánk állandóan az ő beszámolóit használni teljes egészében, szíves tájékoztatásul. Tehát: a teljes, részletes beszámoló itt olvasható el a 8ker oldalán. Vigyázat, hosszú anyag, csak komoly érdeklődőknek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr677459778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2015.05.21. 14:45:11

"Mi pedig mostanáig vártunk, hátha érkezik legalább egy rövid beszámoló minderről – nem érkezett"

-- kétségtelenül nagyon furcsa ez a kerületi szervezet.

Két blogger, (talán) két aktivista, akik sokkal inkább lennének valók más pártba, vagy pártonkívülinek, civileknek látszanak.

Egy pártelnök, aki a havi tanácsüléseken kívül nem mutat aktivitást és nem ad életlejelt, ott pedig egyre kevésbé megkülönböztethető a fideszesektől és a jobbikostól. Önálló kezdeményezése egy antifasiszta demonstráció, sokévtizedes, a legidősebb antifasiszták számára ismerős módszerrel, a fotók szerint néhány érdeklődőt és néhány újságírót vonzva. A kortárs kirekesztési témákban (lakhatás, minőségi oktatás) a pártelnök nem mutat aktivitást vagy a többségi döntést támogató felszólalásai vannak. Kampánya alig volt, ezzel szemben kampányidőszakban helyi szinten bőkezűen fizetett tanácsadást vállalt a jobbikos képviselővel és a fideszesekkel együtt.

Amennyire lehet látni, a helyi párthelyiségben néhány, kerületi aktivitást nem végző és gondolataiban ismeretlen, besorolhatatlan fiatal arra vár, hogy a kicsire töpörödő pártban az öregek kihalásával tényező legyen. A pártelnökről sem hihető más törekvés, túl azon, hogy a kerület járuljon hozzá az ő eltartásához. Aki pedig életjelent mutat a pártszervezetből, az máshová inkább illene, mint ebbe a társaságba.

bodis.lajos 2015.06.04. 14:56:05

A héten mintha erősödtek volna annak jelei, hogy az önkormányzati többség a hatalomgyakorlás kényelmes, akadálymentes megvalósítására használná az extra szervilis helyi szocialista elnököt.

Újra kérdem, jár erre valaki, aki képben van, és akar is arról véleményt mondani, hogy a helyi szocialistáknak, mint szervezetnek, ha még van olyan, mi a csoda közös céljuk van, azon a látható célon kívül, hogy az önkormányzat minél nagyobb mértékben járuljon hozzá a Komássy Ákos megélhetésének biztosításához?
süti beállítások módosítása