A mi Józsefvárosunk

41. Rákóczi tér - most

2013. július 30. - Amijo

01.jpgDübörög a nyári uborkaszezon, ilyenkor van nagy keletje a sajtóban a kétfejű borjúnak meg a beszélő krokodilnak, nekünk Tarlós István jutott, aki nagyhírtelen beleszeretett az eddig utált 4-es metróba. Tegnap be is jelentette, hogy 2014. március 31-től a metró már utasokat is szállít, jelenleg „főként az állomások belső beépítésének utolsó lépései vannak folyamatban”.

A hír örömére mi meg – naná, hogy a legnagyobb hőségben! – kimentünk megnézni az évek óta építési területként használt, valaha fás-ligetes, mostanra részben famentesített, ámde felújított Rákóczi térre, hogy vajon ott jelenleg mi hogyan áll. Hát így… (A tér még mindig elkerítve, de a mélygarázs működik.)

rakoczi1.jpg

rakoczi2.jpg

rakoczi3.jpg

rakoczi4.jpg

rakoczi6.jpg

Más: Továbbra is nagyon bírjuk a Café Csigát a Vásár utca sarkán. Virágos és szellős, minden nyitott, és itt adják a legjobb sokgyümölcsös limonádét. Meg a mindenféle söröket, de az nem érdekes… :)

***

Múltidéző: 2004 környékén fellélegzett a környék, amikor híre jött: ha idekanyarítják a metrót, de a park fáit nem kell azért kivágni. Csakhogy aztán odanyilatkozott nagy peckesen, birtokos kedvvel egy helyi képviselő: mélygarázs lesz a tér alatt. A placcot elgyalulják és tüzelőnek aprítják az ősfákat. Még jó, hogy ez akkoriban volt…

rakoczi2003a.jpg

Rákóczi tér - 2003 nyara "kicsit" több fával

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr875434700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása