A mi Józsefvárosunk

Mégsem költözik a múzeum [316.]

Legalábbis per pillanat úgy néz ki...

2023. március 02. - Amijo

Mégis Budapesten maradhat (egyelőre) a Természettudományi Múzeum, azaz nem költöztetik Debrecenbe — írta meg az Index. A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) tájékoztatója szerint a háború, az energiaválság és „az elhibázott brüsszeli szankciók” miatt fújták le a költöztetést.

termeszettudomanyi_1.jpg

Emlékeztető: a múzeum Debrecenbe paterolásáról először 2020 januárjában beszélt Palkovics László ("más országokban sincs minden múzeum a fővárosban"), nyárra aztán meg is született erről az elmebeteg ötletről az Orbán-kormány döntése — ha törik, ha szakad, de ők akkor is a bihari városba költöztetik a Természettudományi Múzeumot. Kerül amibe kerül.

A helyzet — szokás szerint — kaotikus. Per pillanat azonban úgy néz ki, hogy lekerült a napirendről a múzeum szétverése költöztetése, egyelőre marad(hat) az Orczy-kert mellett. De semmi sem utal arra, hogy az ötletgazdák végleg letettek volna a múzeum Debrecenbe költöztetéséről…

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9018062964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása