A mi Józsefvárosunk

Nincs ingyenparkolás [271.]

2022. szeptember 23. - Amijo

Eldőlt: Józsefváros fizetőssé teszi a parkolást.
A lakosság elméletileg támogatja az intézkedést.
(Index

A képviselőtestület tegnapi ülésén a testület megszavazta és elfogadta az új parkolási rendeletet, miszerint 2023. január 1-től megszűnik a helyiek ingyenes parkolása. Ugyan- akkor sokaknak jár valamilyen kedvezmény. (Megj.: az eddigi parkolási rendelet szerint lakosonként két autó (!) ingyenesen parkolhatott a közterületeken.)

parkolas4.jpg

A kerület eddig éves szinten 1,5 milliárd forinttal támogatta a közterületi parkolást. Most az előterjesztés szerint a lakossági parkolási engedélyek támogatása az eddigi 100 százalékról 80 százalékra csökken az első autó esetén, másodiknál pedig ez akár 50 százalék is lehet. Egy korábban elvégzett kutatás szerint a lakosok többsége támogatja az intézkedést.

A kerületi parkolásrendezés fő célja a közterületen parkoló gépjárművek számának csökkentése – írja minderről az önkormányzat. Az ittlakunk.hu részletesen, pontokba szedve felsorolja a módosításokat, illetve az azok alóli kivételek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3317938504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása