A mi Józsefvárosunk

A véletlenül sem urizáló népvezető [255.]

2022. augusztus 02. - Amijo

Még az osztrák szervezők szeme is elkerekedett Orbán Viktorék bécsi rongyrázásától. Európában már rég nem szokás egy munkalátogatást olyan külsőségek között megszervezni, ahogyan azt Orbán Viktor stábja tette a múlt heti bécsi látogatás alkalmával. (azonnali.hu

Azért az imidzs-menedzselésben is vannak időnként komoly ellentmondások. Szóval van egy miniszterelnökünk, aki egyébként még a saját hívei által is komolytalannak tartott vagyonnyilatkozata szerint egy meglehetősen szerény, a közép-középosztály felsőbb ré- tegébe tartozó, de a felső középosztály szintjét (jelentősebb megtakarítások hiányában) el nem érő, még véletlenül sem urizáló népvezető képét szeretné sugallni magáról a szélesebb magyar társadalomban. Amolyan Kádár-féle stílusban. (Megj.: Leszámítva, hogy az még azért Kádárnak sem jutott eszébe, hogy a lakása mellé felhúzzon egy mérföldször-mérföldes sakktáblát, közpénzből).

orban_becs2022.jpg

A fél órás plenáris ülés (Fotó: Benko Vivien Cher, MTI)

És van az időről-időre felszínre bukkanó, egészen elképesztő volumenű luxus, amire még a nyugati vendéglátók is néznek, hogy erre most mi szükség volt?

Marosán Bence Péter

*

Miközben épp családok tízezreit nyomorítják meg, Orbán Viktor és népes küldöttsége a szerdáról csütörtökre virradó éjszakát is Bécsben töltötte, mégpedig nem is akárhol: a város egyik legfényűzőbb luxusszállodájában (az intézmény maga definiálja így magát), a Hotel Bristolban. Orbán Viktor egy lakosztályban lakott, vélhetően az elnökiben, ezt a hotel honlapja szerint Prince of Wales-nek hívják, és 6717 euró (2 684 000 forint) az ára, igaz, ehhez természetesen már szériatartozék az Operára nyíló erkély. De ha a miniszter- elnök csak a gyönyörű látványhoz ragaszkodott, akkor egy Penthouse lakosztállyal is beérhette 703 euróért (281 200 forint).

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6517898865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása